Vilket hyckleri om frihet.

Friheten på nätet måste försvaras skriver idag Carl Bildt och pekar på länder som Kina, Thailand och Ryssland. Bildt slår fast att yttrandefriheten på nätet är viktigt. I nästa andetag talar han om att den personliga integriteten och friheten måste vägas mot säkerhet och kontroll för att stävja missbruk
Det  är lätt att klanka på andra men svårare att hålla rent i eget bo. Bildt var var Du då den regering du är medlem av införde FRA-lagen som möjliggör massavlyssning av ett helt folk? Var var Du då regeringen införde IPRED-lagen som sopade bort rättssäkerheten och brandskattar en hel ungdomsgeneration?

Är det fler  inskränkningar av friheten på nätet och den personliga integriteten som döljer sig bakom Bildts tal om frihet? Uppenbart är att Carl Bildt talar med kluven tunga.

Inte  så konstigt att Ung pirat växer mest
av Sveriges ungdomsorganisationer med tanke på de övervakningslagar som införts under alliansens maktinnehav. I år får det politiska förbundet 2 miljoner i bidrag av Ungdomsstyrelsen.  Stefan Flod Ung pirats  ordförande säger att de i dag är 20 000 medlemmar och därmed Sveriges största ungdomsförbund. En övervakningshysteri som också gav piratpartiet två biljetter till EU-parlamentet.


Mer övervakning kräver USA:s säkerhetsminister
som anser att EU ska införa nakenscanning på flyget. Hur blir det med det Carl Bildt ? Ingår det i kontrollen för säkerhets skull?
Och detta med att  USA ska ha tillgång till européiska medborgares bankinformation, är det också en kontroll för säkerhets skull?

En paranoid terroristjakt sätter medborgarnas integritet på spel och klämmer åt demokratin. Vad är det för frihet


Relaterat i media
DN , 2, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , i

Kommentarer
Postat av: Mary

Varför utgå ifrån att det stått stilla i regeringskansliet. De har lärt sig massor tror jag. Tycker därför att Bildt ska ha en chans. I alla fall till att börja med,

Postat av: Medkänsla Socialism Rättvisa - Peter Warnström

Jo Mary, det är bra med en regering som folket måste lära upp för att kunna fungera någorlunda rudimentärt! Är inte USA på gång med ytterligare krav vad gäller Internet också? Då kan vi ju kallt räkna med nya integritetskränkande lagar från USA vänliga allianzen!

2010-01-22 @ 13:29:34
URL: http://gibsonlover.blogspot.com
Postat av: Michael

REgeringen bör sluta se på sin ebfolkning som slavar och potentiella Terrorister.VI ÄR INTE SÅ JÄVLA DUMMA SOM DOM TROR.Dessutom har många av oss andliga kunskaper som deras uppfattning inte ens kommer i närheten av.Därav högre ideal än bara KONTROL.Som sitter fast i snäva perspektiv som grundar sig någonstans i medeltidens epok

2010-01-22 @ 19:43:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback