En amerikanisering av politiken?

Idag har Svenska Dagbladet många sidor om prinsessbröllop och kungahus.
Vad passar då bättre i kungadömet Sverige än ett tal  till nationen  av statsministern himself? Ja det är inte direkt vad jag förespråkar vare sig kungadöme eller statsministertal utan PJ Anders Linder som visar framfötterna. Han har tagit det säkra före det osäkra och skrivit talet själv.

Ett tal om tillståndet i kungadömet Sverige vars budskap är att allt är väl och kommer att fortsätta vara det om bara vi och familjen tar mer eget ansvar och skattesänkarpolitiken får fortsätta i lugn och ro.

En socialpolitik som finns i   katolska länder är vad vi har att se fram emot  om Linders tal skulle få gehör och Reinfeldt få förnyat förtroende efter valet.

Ett samhälle med ökade klyftor och där de svaga ska betala skattesänkningar åt de som varde givet och som skapar gräddfiler åt de som har råd är inte det samhälle jag ser fram emot. Ett samhälle med ökat  familjeansvar betyder också att fler kvinnor alt män blir hemarbetande. Hur skulle det annars gå ihop? Jobba på natten och ta hand om svärmor, mamma och andra sjuka släktingar på dagen kräver stålkvinnor eller stålmän.  Vilka familjer överlever på en lön? Inte blir det ett jämställt Sverige det är ett som är säkert .

En amerikanisering av politiken , nej tack!

Hoppas nu att partiledardebatten i SVT i kväll visar på skiljelinjerna i svensk politik.

Bloggat: Alliansfritt Sverige, Peter Andersson, Svensson

Läs även andra bloggares åsikter om  ,  , , , , , intressant.seKommentarer
Postat av: Johan Ulvenlöv

Bra skrivet... Blir spännande ikväll...

2010-01-31 @ 16:16:57
URL: http://www.s-buzz.se
Postat av: annarkia

@Johan Ulvenlöv

Jag ser att det blir livesändningar i kväll från socialdemokraterna. Intressant!

2010-01-31 @ 16:50:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback