Vem finansierade köpet av SAAB?

Uppgifterna om att Säpo granskat Spykers samröre med familjen Anatov och den ryska maffian oroar. Spyker har fortfarande inte offentliggjort varifrån pengarna till finansieringen av köpet av SAAB kommer.
Muller själv är också föremål för utredning av de holländska myndigheterna.


Det finns så många frågetecken runt SAAB och Spyker som  gör att rykten och spekulationer lätt kommer i svang . När inte storskalig bilproduktion i GM:s regi fungerade för SAAB varför ska Spyker klara av det? Spyker går själv med förlust hur hänger det ihop?  ? Finns det marknad för lyxbilar? Är det risken att få lämna regeringstaburetterna som fick Maud Olofsson och regeringen att byta fot?


-Victor Muller vet hur det är att rädda sig undan ruinens brant, det har han gjort förr. Spykers historik är ett snigelspår av förluster och ständigt nya finansiärer. Men den här gången spelar han ett högre spel än någonsin(SvD)


Vad Muller i så fall spelar med är de SAAB anställdas  försörjning och framtid.
Ligger det en hund begraven lär våra skattepengar hamna rakt i Spykers och i värsta fall den ryska maffians fickor. Är det så illa att regeringen sålt SAAB till den organiserade brottsligheten?

Fler som bloggat: Svensson, Röda Malmö

Media: AB, DN, SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback