En behandling ovärdig en välfärdsstat.

Idag visar Aftonbladet  hur de regler som Försäkringskassan har att rätta sig efter ser ut. När Reinfeldt och Husmark-Persson påstår att de rödgrönas förslag skulle  leda till att fler sjuka mister sitt sjukbidrag är det fråga om ren manipulation och medveten feltolkning. När moderatbloggare  efterlyser en mer nyanserad diskussion av sjukförsäkringsreglerna är de ute på mycket hal is.  Verkligheten ska inte desinformeras bort. Den ska beskrivas rakt upp och ned som den ser ut.  Alliansens sjukförsäkringssystem  innehåller en stupstock som ställer sjuka  utan försörjning .

16 000 utförsäkrades  vid årets början. Det är inte Försäkringskassan som agerat fel de följer de regler alliansen  utfärdat.  De här exemplen finns i en vägledning för handläggare på Försäkringskassan:
  • -"En man, i exemplet kallad Aram, har så svåra ryggsmärtor att han varken kan stå eller sitta längre stunder. Försäkringskassan bedömer att han är för sjuk för att delta i Arbetsförmedlingens program. Ändå bör han inte få förlängd sjukpenning eftersom ”han inte ligger på sjukhus eller får omfattande vård i hemmet, att han inte har en avgörande förlust av verklighetsuppfattningen och han löper ingen risk att bli allvarligt försämrad i sin sjukdom.”
  • Avslag får också Murat som efter flera halsoperationer måste sondmatas och får vård i hemmet varje dag.
  • Och Erika som brutit båda benen och en arm i en cykelolycka."(AB)
Ett samhälle som behandlar sjuka  på det sättet kan inte kallas ett välfärdssamhälle.  Nu får det vara nog.  Ett sådant samhälle ska vi inte ha.

Fler som bloggat: Kulturbloggen, Peter Andersson, Jinge, Karins värld kattas lilla värld,   Från min horisont.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tur att det är valår i år :)

2010-01-28 @ 15:05:47
Postat av: silvertörne

Tack för en bra och viktig text :-) Tog mig friheten att citera dig lite på min egen blogg. Med länk hit såklart. Keep up the good work!

2010-01-28 @ 20:16:42
URL: http://blogg.aftonbladet.se/silvertorne
Postat av: Klas

Det är inte intentionerna som räknas utan konsekvenserna. Obegripligt att beslutsfattare inte inser det.

2010-01-28 @ 23:37:02
Postat av: annarkia

@silvertörne

tack! charing is caring :)

2010-01-28 @ 23:42:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback