Mänskligare samhälle med de rödgröna.

En rödgrön regering gör skillnad. Ett mänskligare Sverige  där hänsyn tas till människor som är sjuka. Stupstocken tas bort och individuell prövning  införs.  En självklarhet att  hänsyn tas till varje individs unika behov och att aktiva insatser erbjuds  istället för utförsäkring. Man skriver även att de som nu är utförsäkrade utan försörjning kommer att återförsäkras och att taket kommer att höjas.  Många utförsäkrade som fråntagits sin försörjning lever idag under knappa förhållanden och desperation på grund av sjukdom.

Men varför   ta bort  möjligheten till förtidspension för de som är under 58 år? Även "yngre" kan drabbas så illa av sjukdom att arbete är en omöjlighet.

De rödgröna oppositionspartierna har enats: Vi vill satsa statliga resurser i en ny rehabiliteringsfond. Vinner vi valet kommer vi direkt att avskaffa stupstocken i sjukförsäkringen efter 550 dagar. Vi är överens om att sjukförsäkringen på sikt ska omfatta fler än i dag och att taket höjs till tio basbelopp. De som ställts på bar backe av regeringens regeländringar ska återförsäkras om de behöver det. Individuella prövningar ska göras successivt och vi vill ha avstämningspunkter med tydliggöranden om när individen har rätt att få aktiva insatser – inte tidsgränser som gör att man kastas ut i försäkringslöshet. Redan under 2011 vill vi avskaffa dagens stelbenta prövning efter 180 dagar mot en fiktiv arbetsmarknad, skriver ledarna för S, MP och V.(DN Debatt)En helt n annan människosyn än alliansens. En positiv syn på människan  istället för alliansens konservativa syn som resulterat  i ifrågasättande och misstro mot sjuka.

Husmark-Persson fortsätter att blunda för verkligheten. Sitt eget system försvarar hon med näbbar och klor . Hon pratar om hur det var tänkt istället för hur det fungerar.    De rödgrönas förslag sågar hon med en uppenbar lögn när hon säger att de är en återgång till det gamla systemet. Är hon både blind och döv månne?
Reinfeldt talar om ofinansierad reform när han själv sitter i glashus. Sjukförsäkring är inte bidrag det är en trygghet vid sjukdom. Talet om arbetslinje är förbrukat som politiskt slagord när det visat sig att sjuka  fråntas sin försörjning . Det gör ingen sjuk frisk.

Mer i media: DN DN2 DN3 DN4 SvD och Ex .
Bloggat: Krassman, Kulturbloggen, Peter Andersson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , i

Kommentarer
Postat av: Morgan

Förmodligen och förhoppningsvis har du rätt i din rubrik. Det finns ju "grader i helvetet" som Frans G Bengtsson lär ha skrivit.

2010-01-19 @ 20:47:43
URL: http://morgan.vilhelmsson@telia.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback