Ett empatilöst samhälle bakom knutarna?

FRA-lagen var murbräckan när det gäller myndigheters övertramp på den personliga integriteten. En lag som banade väg för massavlyssning av ett helt folk.

Nu är det Socialstyrelsens tur att verka för regler som är gravt integritetskränkande.

Regeringen har gett Socialstyrelsen och Försäkringskassan i uppdrag att arbeta fram  en ny modell för hur behov av personlig assistans ska mätas och bedömas. Syftet sägs vara att garantera en likvärdig behandling av alla ansökningar, oavsett handläggare eller var i landet man befinner sig.

– Det nya instrumentet är otroligt närgånget. Varenda minut av våra liv och varenda sak vi gör ska kartläggas. Därtill ska alla uppgifter, i detalj, rimlighetsgranskas av Försäkringskassans handläggare, säger Wenche Willumsen från DHR som representerar HSO i den referensgrupp som följer arbetet med att ta fram det nya instrumentet.(sht)


Maria Johansson, ordförande i DHR skriver:
-Instrumentet medför en grov kränkning av människors integritet när vi förväntas redovisa allt från våra intimaste behov på toaletten, att vi upprätthåller balanserad diet till huruvida våra sexualvanor är säkra. Enbart våra matintag ska utredas på 16 sidor – och då ingår inte ens behoven kring tillagning av mat.


Vart är samhället på väg?
Det total empatilösa samhället, ett kallt ogästvänligt med tjänstemän och politiker som fastnat i regelböcker och modeller för att slippa ta ansvar?

Jag lånar   Thomas Tvivlarens länkvägg . Tipstack till  Scaber Nestor.

Läsvärt: Badlands Hyena konstaterar att det är viktigare att bli omvald än att agera. Maloki redogör för hur man söker jobb via sociala medier. Klara skriver om sin svaghet. Intensifier producerar ännu mer vetenskap. Kaosteori njuter av skönhet. Mattias skriver om ännu mer skitkonstig censur. Slutligen MiNi som noterar att Storbritannien verkligen tappat greppet och Gustav Nipes briljanta satir

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Thomas Tvivlaren

Kul att du hoppar på! Det här måste motas i grind.

2010-01-31 @ 13:00:39
URL: http://www.thomastvivlaren.se
Postat av: annarkia

@Tomas Tvivlaren

Hoppas att många ser vad som händer.

2010-01-31 @ 14:01:11
Postat av: Lars-Erick F

Vi kräver skydda av íntegriteten, och att pp hävdar detta. Inom alla områden.Se även att det nu finns en minister med integritet.

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/02/fra-kritiska-birgitta-blev-eu-minister.html

2010-02-02 @ 12:25:08
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback