Skottpeng på varg?

Ännu en dimridå bortblåst. Anders Carlgren, miljöminister motiverade vargjakten med åtgärd för att motverka inavel.
Hur rimmar det med att samtliga vargar som skjutits och sedan obducerats var i fullgott skick.  Illa! Vi är inte förvånade, säger vargforskare idag i MiljöAktuellt. Vi visste redan att vargarna mår bra.

Inavelargumentet ett i raden som visar hur regeringen missbrukar orden. Att jakten finansierats med pengar från Naturvårdsverkets anslag till ”biologisk mångfald. Hur man nu har tänkt sig att förebygga inavel genom att minska  antalet vargar. Ett missbruk av svenska språket skriver Elisabet Höglund. Med tanke på att det samtidigt bedrivs tjuvjakt på varg är orsaken troligen en annan. Jägarförbundets ordförande talar klartext och visar att man helt enkelt vill minimera antalet vargar. En företrädare för de som ogillar vargen har talat.

Var avlivningen av vargarna i Skånes Djurpark  ett resultat av okunskap och fördomar?  Eller var bakgrunden slarv eller rent av sabotage. I jordbruksverkets  föreskrifter står att:

– "Djurutrymmen ska vara utformade så att djur i angränsande utrymmen inte kan skada eller stressa varandra och de ska vara rymningssäkra”.


Att placera vargarna bredvid kronhjortarna bryter förmodligen mot den föreskriften.  Polisanmälningarna mot djurparken droppar nu in. Kunskapen är för låg enligt Djurrättsalliansen och vädjar till myndigheterna att sätta varg i hägn i djurparker.

Tidigare inlägg:
Läs även andra bloggares åsikter om, , , , , , , Intressant


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vargar är inga snälla gosedjur.

2010-01-12 @ 20:42:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback