Melodifestival som blev #melfest.

Melodifestival, snacks och samvaro en lördagskväll är en positiv doft från förr. Goda minnen, från den tid då vi satt med våra föräldrar i bästsoffan eller våra barn i vardagsrummet med blyertspennan i högsta hugg för att betygssätta inslagen, får oss på plats när det är dags igen.

Första delfinalen skickade musikgeniet
, underbarnet Salem al Fakir direkt till Globen. Salem behöver inget neon och inget glitter han levererar genuin musikglädje med kvalitet rakt genom TV-rutan. Ensam vid pianot fyller han ut scenen med en låt jag aldrig hört men direkt tar till mig.  Salem älskar musik det syns i hela kroppen och det smittar av sig.

De andra sju minns jag inte med ett undantag. Där stod han barfota med hål i jeansen och levererade en ballad utan slut finstämt och vackert, sångaren i Pain of Salvation. Ett bidrag som stack ut.

SVT lovade visa twitterflödet.  Men ajdå, det blev ingen större hit.
Två kändisar satt på var sin gren och twittrade helt för sig själva. Nej då var det riktiga twitterflödet betydligt  vassare.

Förutom Salem  blev behållningen att sitta i det jättelika vardagsrum som Twitter är. Snabba intressanta observationer serverades i jetfart  under #melfest och  #mel2010.Det är kul att dela TV-soffa med folk runt om i landet. Riktigt underhållande! Så vad kan jag annat säga än att Melodifestivalen blev en #melfest och lyckad  #mel2010 i realtid men en #mel2010 #fail i TV-rutan och musikaliskt en mager första delfinal.

Höll så när på att glömma Dolph som räddare av melodifestivalen. Det var en av ljuspunkterna från en annars synnerligen lam programledartrio. Petra Mede var tog Du vägen?

Media: AB1234 SvD1 DN1GP

Bloggat: Kulturbloggen, Trollhare, Niclas Strandh, Hans G Andersson, Jinge

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: alexXandra

japp Salem var lätt bäst! Han levererar alltid.

2010-02-07 @ 14:13:18
URL: http://alexxandram.blogg.se/
Postat av: Jinge

Salem al Fakir är duktig, men låten skulle jag inte känna igen om de så spelade den tio ggr i rad. Jag tycker att detta var den totalt sett sämsta omgången i Melodi-SM alla kategorier, och alla gånger jag lyssnat. Dessutom med kassa programledare. Killen, vad han nu heter, är ju rätt söt och har säkert småflickstycke, men att vara söt räcker inte. ETT nummer kollade jag extra på, det var en jänta i glittrig dräkt som var rätt sexig, men inte så till den grad att jag vare sig minns hennes namn eller låten.Hoppas att detta blir bättre till nästa gång...

2010-02-07 @ 14:15:07
URL: http://jinge.se
Postat av: annarkia

@jinge

Är du säker på att du läst programtablån rätt? Melodifestivalen är ju en musiktävling. :)

2010-02-07 @ 17:12:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback