Trenden står sig- en orättfärdig politik kostar.

United Minds senaste opinionsundersökning går i linje med den sammanvägning av resultaten från olika opinionsinstitut som Novia publicerade igår. Rubriken  "Skräcksiffror för alliansen"och bilden är från Aftonbladet.

Alliansens förtroende i väljarkåren minskar medan oppositionen ökar. En trend som stämmer med övriga Europa. En politik som ökar arbetslösheten, går hårt åt välfärden och ökar klyftor är en politik som  skapar missnöje.

I undersökningen ökar vänsterpartiet medan centerpartiet fortsätter nedåt. Lars Ohlys klargörande att vänsterpartiet avser att hålla fast vid  att bl a vinster för privata bolag  inom skola och vård inte är  något att eftersträva  uppfattas troligen som ett plus hos de som vänt partiet ryggen efter alliansen med de rödgröna.  Maud Olofssons fadäser  har kostat  men den största minskningen står moderaterna för.

Nu visar det sig att Reinfeldt byggt sin  politik på drömmar . Då han i partiledardebatten påstod att alliansens skattesänkarpolitik och urholkning av välfärden skapat 100 000 nya jobb visade det sig vara helt fel. Ett misstag eller en medveten lögn som kan kosta skjortan.

Dagens och gårdagens opinionsresultat
får en undanskymd plats i de stora tidningarna.  Ett försök att gömma verkligheten och ett stöd åt alliansen?  Medias uppgift att granska makten vad har det blivit av den? Fortsätter trenden får vi ändra i skolans böcker i samhällskunskap och istället skriva en viktig uppgift hos media är att stödja de som innehar makten.

Bloggat

Alliansfritt som först påvisade Reinfeldts felaktiga siffror om jobben.
Johan Ulvenlöv om kollapsen i jobbfrågan
Röda Malmö om glädjande siffror
Jinge om SD
Peter Andersson är glad
Ilsemarie pekar på missvisande siffror och fel som alliansen spridit

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,, ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback