Partiledardebatt eller öråd i Robinson

 

En partiledardebatt mellan två laguppställningar som fajtas om  vem som ska få bestiga maktens taburetter efter valet i september.

Det ena laget slipsförsett och det andra utan. Så kan debatten i SVT sammanfattas.  För visst är det så att slipsen har ett symboliskt värde?


Vore det inte för de välfriserade frisyren kunda man ha trott att man hamnat mitt i ett öråd  i Robinson.  En blå-vit pakt mot en röd-grön,d är varje pakt håller på de egna oavsett kvalifikationer och insatser.

En partiledardebatt som skulle visa skillnaderna mellan de två alliansernas vägval i politiken slutade med ett stort jaha. En  förutsägbar debatt.  Där viktiga frågor skrapades på ytan
Burka eller inte burka fick stå som symbol för jämställdheten i Sverige. 

Skatterna svävade ovanför de värden som måste finansieras antingen skattevägen eller ur min egen plånbok.  Vad räcker min lön till och hur klarar jag mig när olyckan är framme. Hur ser barn- och äldreomsorgen ut och hur ska skolan kunna erbjuda mina barn en plattform för vuxenlivet? Och sjukvården hur blir det med alla gräddfiler det talas om? Det var frågor som inte fick något svar. Bara det evinnerliga tjatet om skatter utan innehåll och funktion.

vem vann egentligen debatten? 

Om det nu varit ett öråd i Robinson vem skulle då ha röstats ut? Alliansen vars pakt var i majoritet hade naturligtvis vunnit den utröstningen men vem skulle de ha valt bort?

Bloggat:
Peter Andersson analyserar debatten och MaryXJ gör en ett blixtnedslag och talar om hönor och stridstuppar.. Jinge ville helst ha placerat debatten bland stjärnorna   på slottet. Röda Malmö gillar inget av lagen utan vill ha ett nytt.  Röda Berget har fingranskat alliansens alla arbetsgrupper och undrar när väljarna egentligen ska få besked. Kent Persson gillar alliansens skattepolitik och Lilla O undrar vem som ska göra jobbet när någon är sjuk.

Media: ab12 dn1 svd1
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Joanna

Miljöpartiet hade fått gå hem och så var vinsten i en ask.;)

2010-02-01 @ 13:25:36
Postat av: Thomas Tvivlaren

Klockren rubrik! asg

2010-02-01 @ 14:57:24
URL: http://www.thomastvivlaren.se
Postat av: argbiggan

Färger har också symbolvärde, det glömde Du!

Lila,lila,lila lurar i bakgrunden. :-)

2010-02-01 @ 15:39:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback