Säg ja till ett mänskligt samhälle.

I gårdagens debatt försvarade alliansen de sjukförsäkringsregler som ställer sjuka utan försörjning.
För några dagar sedan visadeGunnar  Axén, socailförsäkringsutskotets ordförande (m) tillsammans med sin partikamrat Helena Riviére klart och tydligt den människosyn som ligger bakom det regelverk som lett till att sjuka ställts utanför. I en debattartikel pekade de finger åt Alexandra och ifrågasatte öppet om hon egentligen var sjuk.

Idag svarar Alexandra sina belackare. Missa inte att läsa vad hon har att säga.


Helle Klein sammanfattar
debatten om sjukförsäkringen  som publicerats i Aftonbladet så här:
-"-Än så länge talas det inte om licensjakt på sjuka. Men det är väl bara en tidsfråga.

I PC Jersilds roman Grisjakten organiserar staten jakten på grisar på Gotland. Planeringen är omfattande. Byråkratin följer förordningen noggrant. Ingen ställer frågan varför alla grisar på Gotland ska dödas.

I ett teknokratiskt samhällsklimat ryms inte etiska reflexioner eller värdefrågor. Alla lyder order.

”Vid stora samhällsförändringar kommer människor i kläm”, säger statsministern.

Iskallt."

Jag säger

  • Tack till Alexandra som gav ett ansikte åt de sjuka som drabbats så hårt.
  • Nej till ett samhälle där sjuka och arbetslösa hamnar i utanförskap på grund av ett urholkat nätverk i det som en gång gav trygghet.
  • Ja till en solidariskt finansierad generell välfärd som ger trygghet åt alla när olyckan är framme.
  • Ja till ett mänskligt samhälle.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Michael

Politiker kan få en smäll av mig när dom vill.Det är bara boka tid. dom är ju ändå tillräckligt vidriga med sina lagar som dom hittar på efter tycke om det tjänar dem.

lustigt att vanliga saker som snöskottning har blivigt en ekonomisk fråga.

I ett arktiskt land.Visar väl och ger ett hmm om hur jävla korrumperat systemet är.Man har råd med allt utom och gynna sitt folk.Kanske för att man inte ser folket som sitt eget.Hur förklarar man annars trolöshet mot huvudman vara något som genomsyrar den svenska tjänstesektorn?

2010-02-01 @ 19:35:14
Postat av: Xanta

Hörde på rapport att cancersjukas farhågor inte besannats. Reglerna har inte blivit hårdare enligt FK.

2010-02-01 @ 20:15:47
Postat av: annarkia

@xanta

Jag hörde samma sak. Bra!

2010-02-01 @ 20:17:32
Postat av: Medborgare X

Hur sannolikt är det att Aftonbladet skickar ut en fotograf till en privatperson som skriver en debattartikel i Aftonbladet? Har alla ni som läst alla Alexandras artiklar inte noterat att de alla innehåller en snygg bild på Alexandra tagen av en fotograf? Är det överhuvudtaget Alexandra som skrivit artiklarna själv eller är det bara en del av propagandan mot regeringen? Om jag skulle skriva en debattartikel om whatevet ämne så kommer knappast Aftonbladet sättande med en fotograf som ska ta bilder av mig och mina barn för att illustrera artikeln...

2010-02-01 @ 20:53:48
URL: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/
Postat av: ef

det hela är ju ren propaganda. hur har dom lyckats hitta en anonym individ som råkar ha massa bekymmer och svårigheter, men har ork och förmåga att skriva flera långa välskrivna debattartiklar? det verkar ju för mig som att hon klarar helt utmärkt av att jobba, för inte fan kan hon väl skriva allt detdär GRATIS?nej fan, jag vill då inte betala för hennes uppehälle med mina skattepengar. aftonbladet kan ju ta in henne som avlönad skribent.

2010-02-01 @ 21:09:20
Postat av: annarkia

@MedborgareX

Inlägget handlar om den artikel som undertecknats av Alexandra och som publicerats i dagens Aftonblad. Svårt att se att en journalist ska ha skrivit den. Vem som tagit fotot har jag ingen aning om. Spelar det överhuvudtaget någon roll i sammanhanget?

2010-02-01 @ 21:09:55
Postat av: annarkia

@ef

Varför skulle förmågan att berätta om sin situation försvinna när man har värk och är sjuk? Alexandra är knappast anonym. Hon har undertecknat sina artiklar och foton har publicerats.

2010-02-01 @ 21:20:15
Postat av: Anton

Det kommande valet står inte mellan höjda eller sänkta skatter . Det handlar om solidaritet kontra ren och skär egoism!

2010-02-01 @ 21:22:55
Postat av: Medborgare X

annarkia!Jo jo, underteckna kan ju vilken "målvakt" som helst göra. Ärligt talat, varför skulle Aftonbladet skicka en fotograf till Surahammar för att en totalt okänd nobody skriver en insändare? Redan på den första artikeln i oktober förra året var det en snygg bild som illustrerade artikeln! How tue is that?

2010-02-01 @ 21:43:45
URL: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/
Postat av: Michael

Helt rätt ananrkia.Lustigt hur man kan stå på sidan på folk som höjer sina löner kontinuerligt röstar mot folk och säljer ut landet och inte gör anant än skapa mer och mer klyftor.Som att någon parti kan reparera detdär lol som att dom har något intresse, dom andra partierna tar bara vid där sista partiet slutat.En teater bara.

2010-02-01 @ 21:44:34
Postat av: annarkia

@Medborgare X

Jag förstår uppriktigt sagt inte vad du är ute efter.

Tar Aftonbladet in en debattartikel så kan du ge dig sjutton på att en fotograf fotar om man anser artikeln vara intressant. Hon kan ju dessutom ha skickat in fotona själv.

Vad du försöker göra är att undvika fokusera på det som frågan handlar om En person som haft modet att lämna ut sig själv och därmed satt ett ansikte på de som drabbats av sjukskrivningsregler som slår mot sjuka människor på ett sätt som inte är värdigt ett välfärdsland som Sverige.

2010-02-01 @ 22:09:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback