Nu slår vi näven i bordet

Gläds över att jag bytte bank i tid. De tre storbankerna SEB, Nordea och Swedbank fortsätter trots finanskrisens efterdyningar att ösa ut bonusar till direktörerna. Trots att de begär stöd från staten och aktieägarna planerar de att gå i samma hjulspår.
Som bankkund och skattebetalare förser vi bankerna med kontanter men pungslås med ökat räntegap som gör det olönsamt att spara i bank plus otaliga avgifter för ditt och datt. Skattepengar som kunde ha satsats i välfärd rinner istället rakt ned i direktörernas fickor. Finansministern står på barrikaden och talar om girigbukar och  bonusfaran. Nu försätter ord om än på barrikad inte några berg. Bonusarna består och girigbukarna fortsätter att berika sig.
Kan någon förklara varför i herrans namn regeringen inte kan stifta lag mot rofferiet? Varför går Sverige inte samma väg som Storbritannien?

Nu är det dags att slå näven i bordet. Byter bank och låter  direktörerna stå där utan bonus.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , i

Kommentarer
Postat av: gustaf

De bonusar som delas ut ges framst till "the little guys" inte till direktorerna. Traders, forvaltare och maklare som drar in stora summor till banken ska sjalvklart fa sin rorliga lon om de presterar. Jamfor med en bilforsaljare - givetvis skall han fa sin provision for de bilar han lyckats salja. Aven om volvo som foretag gar med forlust.

2009-09-29 @ 19:48:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback