Vad finns i huvudet på alliansen?

Regeringen ändrar nu sjukförsäkringsreglerna för  studenter och andra nyanställda. En förändring som innebär en försämring för de som drabbas.
Först var det de arbetslösa,sedan sjuka och sjukpensionärer och därefter  pensionärerna som ska betala högre skatt än de som är friska och inte för gamla för att kunna jobba . Dessutom skars ersättningar och bidrag också ner. Nu är det de unga, studenternas och de nyanställdas tur att få en örfil av politikerna som befolkar regeringstaburetterna.

En människosyn som luktar misstro mot sjuka, arbetslösa, gamla och nu senast också unga:
-Fuskar, söker inte jobb tillräckligt flitigt och har sig själv att skylla. Nyanställd och ska lära sig veta hut.
Är det vad som rör sig i huvudet på de som styr vårt land. 

En människosyn som omkring sig ser människor som  potentiella fiender.  Eller handlar det om egna projiceringar,  om folk som själva fuskar och bedrar och som ser sina egna fel och brister hos oss andra?


Personligen kan jag inte förstå hur man kan slå på människor som redan ligger eller  misstro och höja piskan.  Om några fuskar ska väl inte alla andra drabbas. Då vill jag hellre se mellan fingrarna och fortsätta att tro på och hysa tillit till mina medmänniskor. Ett samhälle fullt av fiender blir för tufft ochh kallt att leva i.

Sjukt orättvist anser Ronny Åkerberg. Återigen den moderata arbetslinjen där de som redan har mest ska få mer….säger Claes Krantz, Svensson drar slutsatsen att: Det låter som om de vill skapa ett ganska obehagligt samhälle faktiskt.

Tidigare inlägg: Otrygghetens gissel.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , I

Kommentarer
Postat av: iakttagare51

Det är moderatregeringen som förtjänar att piskas ut ur riksdagen. Det är moderatregeringen som förtjänar att straffas hårt och brutalt och på ett sådant sätt att samtliga ansvariga ministrar utförsäkras utan rättighet att överklaga ett sådant beslut. Moderaterna förtjänar att sparkas ut ur riksdagshuset utan rätt till vare sig fallskärmar eller avgångsvederlag.

2009-11-29 @ 20:01:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback