Vad är väl några register när FRA kopplar på?

När FRA ligger i startgroparna för att koppla in sina kablar fylls media med artiklar om vem som ska dansa med vem runt regeringens långbord efter valet 2010. Det var bara två av riksdagens partier som höll emot lagen som ger FRA rätt att massavlyssna oss allihop, vänsterpartiet och miljöpartiet. De två har nu  sällskap av  piratpartiet i EU-parlamentet.
Dagrna innan FRA får tillgång till Internet och mobiltrafiken och gör Sverige till en övervakad nation försöker moderaterna ta initiativet i integritetsdebatten   genom att påvisa att vi finns med i alldeles för många olika register. Lovar att rensa i registerhysterin vilket är ett bra förslag men förlåter knappast tummen upp för  massavlyssningslagen som gav FRA lov att tjuvkika på din och min trafik.


I SvD(pappersupplagan) radas några av registren upp. Av tjugo möjliga finns jag med i minst tolv. Inte visste jag att mina görande och låtande var värda att registreras av så många.

Den 1 december kopplar FRA in kablarna och Opassande frågar "Vad gjorde Du när kablarna kopplades på?"

Senaste inlägg: Telia – ta FRA-lagen till domstol

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
i

Kommentarer
Postat av: Mary

Håller med här. Tycker att registeridén är jättebra och användbar, men undrar varför man tror att folk är dumma och har glömt FRA-lagen.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback