Rädslan finns där.

I en fullsatt kupé på citytåget till Göteborg  satt jag bredvid en man som hostade och hostade och var allmänt snuvig. Hans lilla dotter  lät hes och såg hängig ut. Normalt skulle jag aldrig ha reagerat.

Rädslan för at smittas av svininfluensan finns där. Dagligen finns rubriker om hur pandemin utvecklas. Just nu skjuter kurvan för smittade fall i höjden samtidigt som rubrikerna talar om att viruset muterat. Att det muterade viruset inte behöver vara farligare än det ursprungliga är svårt att ta in då det samtidigt sägs att det kan angripa lungorna längre ned.

Så milt uttryckt kändes det inte speciellt bekvämt på citytåget i går. Där satt jag och försökte undvika ögonkontakt bortvänd från den hostande mannen och den snuviga flickan och försökte övertyga mig själv om att hosta och snuva inte nödvändigtvis behöver vara ett tecken på svininfluensa. Förnuftsmässigt begriper jag ju att det är fallet. Men ...
Känner fler av den där smygande rädslan för att bli smittad lär det inte bli mindre kaotiskt i vaccinationsköerna nästa vecka.
(SvD)

Tidigare inlägg "Undrar någon..."
Andra om:, , , , , , i

Kommentarer
Postat av: Katta

Hosta i armvecket etc de reglerna har tydligen inte gått hem.

2009-11-22 @ 21:20:15
Postat av: Joanna

Fått några symtom efter resan?

2009-11-23 @ 13:34:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback