Hur tänker folk?

Vellinge kommun på tapeten idag igen. Hur människor fungerar som uttalar så kraftigt avståndstagande till barn med hjälpbehov övergår mitt förstånd.  Tidigare har angetts pengar men ersättningen  täcker alla utgifter. Nu anges odemokratisk beslutsväg men under pyser främlingsfientligheten. För kärnfrågan i denna sak är inte huruvida Malmö Kommun, och Attendo Care, har informerat Vellinge kommun tillräckligt.

I klar språk har Vellingebor  uttalat sitt förakt för invandrare och flyktingbarnen. Kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungmans (M)uttalanden är vid det här laget välkända. Hans hopp tycks nu stå till att miljöförvaltningen efter inspektion underkänner boendet.

Nu ska vi akta oss för att generalisera och tro att alla Vellingebor och alla moderater tycker lika . Så är naturligtvis inte fallet.  De som uttalat sig i media och som piskade upp den hätska stämningen på informationsmötet i Hököpinge är jag glad att jag inte bor granne  med.  Den atmosfär som sipprat ut från Hököpinge andas unken luft och ger associationer till 30-talets judefientliga stämningar i Sverige.

En tredjedel av alla kommuner tar idag emot flyktingbarn. Jönköpings kommun är en av dem. Bredvid vårt hus  mitt i city  ligger Frälsningsarméns hus som gett plats åt  ensamkommande flyktingbarn. Idag när jag läser om hur Vellinge kommun med  kommunalråd Lars-Ingvar Ljungman (M) tillika moderatledare för hela Skåne fortsätter att motarbeta de ensamkommande flyktingbarnen med hjälp av mögelhundar är jag extra  glad över att dela trappuppgång med grannar  med helt annan inställning än vad Ljungman och Vellinge kommun gett uttryck för.

Det är beklämmande  att se hur Billström och   några  bloggare av partipolitiska skäl(?)  kör huvudet i sanden istället för att inse vad problematiken bottnar i, främlingsfientligheten och rasismen som pyr i Vellinge. En människosyn som utgår ifrån att några duger medan andra inte gör det.

Media: AB
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .
Pingad på intressant.se.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback