Falsklarm

Det var inte svininfluensan som letat sig in hos oss.
Sent i går em var tecknen tydliga. Det var rosfeber.  Precis samma symtom som då influensa bryter loss med huvudvärk, muskelvärk, frossa , hög feber och lite hosta gjorde att vi felbedömde vilket kunde ha slutat riktigt illa. Rosfeber ska behandlas med antbiotika för att snabbt häva infektionen annars kan blodförgiftning , blodproppar och chocktillstånd uppstå. Det har vi varit med om innan vi förstod allvaret med febern som återkommit från och till. Allmäntillståndet kan  sänkas rejält och det kan ta  dtid att återhämta sig. Det beror på hur aggressivt angreppet är och hur snabbt behandling sätts in. Vi dröjde onödigt länge då  budet var att influensa ska egenbehandlas så länge inga komplikationer tillstöter. Antibiotikan verkar bita så nu andas vi ut. Rosfeber smittar inte så handspriten har åkt in i skåpet igen.

Den allmänna mediehysterin runt svininfluensan  påverkade oss.

Det är oansvarigt och direkt vansinnigt med den oproportioneliga rapportering som sker. Varje dödsfall slås upp som en krigsrubrik.
Vi vet ju att svininfluensan i de allra flesta fall har ett mildare förlopp än den vanliga säsongsinfluensan . Tillhör man ingen riskgruppp eller av annan anledning har sänkt allmäntillstånd finns ingen anledning till oro. Rubriker om att vaccinet ärslut skrämmer också. Det är ju inte ens sant. Slut för dagen betyder ju inte att det är slut. Nu behövs ju också bara en dos för friska vuxna.

När febern lagt sig börjat operation övertalning igen. Sent omsider har jag insett att vaccinera sig bör man.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , i

Kommentarer
Postat av: Karin

Fy ! Det låter ju som om rosfeber också är en rätt otäck sjukdom !

Jag visste inte att man kan få så mycket läskigt av den om man inte får antibiotika.Vad gäller svininfluensan vet jag då rakt inte vad man ska tro längre, men vi har bestämt oss för att inte vaccinera oss eftersom det här vaccinet är så oprövat, och jag tidigare har blivit jättesjuk av själva influensasprutan när vi vaccinerade oss på jobbet. Tog sprutan två år och blev lika sjuk båda gångerna. ( Resonerar som att jag lika gärna kan ta chansen att jag inte åker på flunsan, och på så sätt slipper bli sjuk alls, vilket jag väl säkert blir av sprutan )Hoppas verkligen vi gör rätt !

Känns verkligen som att välja mellan pest och kolera i alla fall.

2009-11-08 @ 18:46:15
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: annarkia

@Karin

Jag har själv varit ytterst tveksam till vaccinering så jag förstår ditt dilemma.

2009-11-08 @ 21:04:28
Postat av: Slasher

Jag var sjuk för ett par dagar sedan. Värk, lite snuva och lite ont i halsen men det var den mildaste sjukdom jag haft hittils. Var det svininfluensan? Vem vet....

2009-11-10 @ 13:06:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback