Oppositionen i strypkoppel för EUs sak?

I vilket annat land skulle man lägga politiken åt sidan i ett halvår?
Nu har Mona Sahlin gjort bort sig rejält när hon samtycker även om det är med tveksamhet  till statsminister Reinfeldts önskan om så kallad borgfred under  Sveriges ordförandeskapet i EU.
En borgfred för vad? Att ro Lissabonfördraget i hamn?  Att hitta nya sätt att pungslå vanligt folk för att städa upp efter marknadens totala sammanbrott?  Att hitta eller snarare ta bort ett visst tillägg från Telekompaketet?
EU är   ett elitprojekt, ett nyliberalt projekt för att underlätta handel och vinstmaximering för företagen. Mycket lite har kommit ut när det gäller frågor som skulle göra livet lite lättareför vanligt folk. 
Schengenavtalet fick till följd att flyktingpolitiken  skruvade till snaran på människor som söker skydd från förföljelse i sina hemländer . Vi fick en inhuman flyktingpoliti, en politik att skämmas över, en politik som FN kritiserat.
EMU ledde till att inflationsmålet sattes i högsätet  till priset av en högre arbetslöshet och ökat utanförskap. Ett utanförskapn som alliansregeringen spätt på med försämrade villkor för arbetslösa.
IPRED-lagen har sitt ursprung i propåer från EU och telekompaketet talar sitt tydliga språk.  Makthavarnas behov av att kontrollera nätet ligger bakom  den repressiv lagstiftning som regleringen av nätet innebär.
 
 Bara tanken på borgfred i ett läge där regeringens passivitet
bidragit till att arbetslösheten ökat och arbetslösa, sjuka och pensionärer är de som drabbas hårdast av finanskrisen gör mig skrämd. 
Tänk vilken glans ordförandeskapet kommer att ge Reinfeldt. Haloringen tjocknar och vi får ytterligare en mandatperiod där välfärden fortsätter att raseras. I går rapporterades det om att   Apoteket ska förskingras. I dag nås vi av budskapet om att tre av fyra kommuner ska skära ner i skolan till följd av att regeringen inte lyssnat på kommunförbundets rop om hjälp. Dessutom  vill Maud Olofsson (C)  försämra anställningsskyddet. De har bvråttom nu att öka klyftorna och minska tryggheten i samhället.
Vad  vi behöver är en motkraft till de som ansvarar för nedrustningen av den välfärd som generationer byggt upp. En motkraft som ifrågasätter den passivitet och fientliga politik som alliansregeringen bedriver. Inte någon borgfred! 
 

Bloggat: Jinge, Svensson, Röda Malmö, Ett hjärta Rött, Alliansfritt Sverige
Läs vad andra skriver om: , , , , las , utförsäljning , , regeringen, apotekarbetsmarknadspolitik internet Intressant.se
Media: EX SvD1234 DN12345 AB1 3

Kommentarer
Postat av: Argbiggan

Samförståndsandan från Saltsjöbadstiden i nytt format-regering och opposition hand i hand.

2009-05-06 @ 12:41:16
Postat av: På vilket sätt

På vilket sätt har hon samtyckt till detta? Vad är dina källor? Vad fan snackar du om?

2009-05-06 @ 14:24:38
Postat av: annarkia"Alliansen och oppositionen har slutit borgfred inför det kommande EU-ordförandeskapet.

- Vi ska inte söka någon strid för stridens egen skull, säger Mona Sahlin. " (expr)

TV4-nyheterna igår.

2009-05-06 @ 15:01:02
Postat av: Joanna

Parlamentet sa Nej till Telekompaketet i dess nuvarande form :)

2009-05-06 @ 15:09:50
Postat av: Johan

Var nu rättvis. Mona sa att onödiga strider ska undvikas men att den politiska diskussionen ska fortsätta.

2009-05-06 @ 17:45:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback