Fattigsverige på väg tillbaks.

Enligt regeringens prognos ökar arbetslösheten till 11% nästa år för att fortsätta att stiga 2012 och socialbidragen ökar med 50 procent fram till 2012. Ändrade regler för arbetslöshetsersättning och sjukskrivning gör att nya grupper söker sig till socialkontoren.
Det nya Sverige har blivit kallare och människoovänligare. Fattigsverige är på väg tillbaks. Upp till ett halvår får vissa vänta på sin arbetslöshetsersättning . Avstängd kan Du bli om Du deltar på din mors begravning istället för att hörsamma kallelse från Arbetsförmedlingen. Att Du meddelar orsaken spelar ingen roll.

Räkna inte med att arbetslösersättningen Du har rätt till kommer i tid. Även om Du uppfyller alla regler för ersättning, arbetat tillräckligt länge, betalt din avgift och aktivt söker jobb,  kan Du få vänta upp till ett halvår innan a-kassan betalar ut din ersättning.

I Sverige råder arbetslinjen det har alliansregeringen sett till. Är du sjuk eller pensionär betalar du därför högre skatt. Sjukskrivna och arbetslösa får vänta i månader på lagstadgade erättningar. När är det de nyblivna pensionärernas tur att bli strandsatta? Inget förvånar längre men förskräcker desto mer. Våra trygghetssystem har successivt skalas bort avv alliansregeringen.

Kommunerna går back och drar ned på välfärden.
En kvarts miljon lärare har varslats med större undervisningsgrupper och sämre resurser till skolan som följd.  I den kommun jag bor  kommeralla verksamheter att beröras av nedskärningar och kvalitén på alla verksamheter, skola, barnomsorgen och äldrevården ska sänkas
Var gör regeringen? Ingenting! Sitter still i båten och väntar på att marknaden ska läka sig själv. Det är inte enbart finanskrisens fel att det blåser kalla vindar utan regeringens sparbeting mitt i krisen harförvärrat situationen av de som drabbats av krisen.
Det är i sanning fattigt att låta utsatta grupper de med små marginaler  bära krisens bördor.

Socialdemokraterna vill ersätta arbetsförmedlingen och försäkringskassan med en ny myndighet för att hjälpa och garanera ersättning åt sjuka och arbetslösa. Ett intressant förslag men  löser inte det faktum att det behövs nya jobb för att häva den arbetslöshet som väntar de kommande åren.

Bloggat: Ett hjärta rött
Media: E24 , E242 SVD AB DN DN2 DN3 AB SVD AB SVD intressant.se
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: M.

Och den satans försäkringskassan skall vi inte ens prata om. Jävla svin. Fungerar bara när det handlar om att kräva tillbaka bostadsbidrag.jag pluggar, och jobbar lite extra för att ha råd med hyran. Och därför tjänar jag för mycket för att få bostadsbidrag.Så ta ni era femton tusen och stoppa upp dem i röve, säger jag.(kolla gärna min novellblogg för lite vackrare ord)

2009-05-11 @ 14:22:13
URL: http://malmstedt.blogg.se/
Postat av: blues

unrar bara: den dan vi röstade på det "nya arbetarparti" - hade vi ett bra liv då eller? Problemen du skriver om är nåt jag personligen haft i så många år, då sossarna hade makten. Moderaterna har, med sin urholkningspolitik bara förvärrat läget, plus den världsomfattande ekonomiska krisen vi fick på köpet förra året. Alla partier bara pratar, men ingen är berädd att gå från tömma ord till handling. Att rika skor sig på vår bekostnad är gammal beprovad metod.

2009-05-13 @ 11:49:52
URL: http://www.blues.e-blogg.se
Postat av: annarkia

En sämre och dyrare a-kassa som omfattar allt färre det är vad den nya arbetarpartiet åstadkommit samtidigt som reglerna för sjukskrivning tvingar ut sjuka i arbetslöshet.

Påminner om vad Reinfeldt skrivit i sin bok:

"Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras.

(citat ur Reinfeldts bok Det sovande folket, 1993)

2009-05-13 @ 13:27:10
Postat av: CJ

Jag har varit fattig i hela mitt liv och antingen levt under eller precis på existensminimum. Det är inga nyheter att man som fattig inte har några rättigheter. Sossarna har inte drivit en vänsterpolitik sedan sent åttiotal och Blair var Göran Perssons stora idol. Höger- och mittenpartierna har bara blivit mer fientliga än de någonsin varit. Politikerna har egentligen abdikerat till förmån för storföretagen och vill helst inte vara något annat än deras administratörer. Ta hand om infrastrukturen och "packet", se till att vi är "redo", dvs hungriga nog att jobba för svältlöner.

2009-05-14 @ 13:13:17
URL: http://www.vertigo.se/cj

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback