Rättsskandal i TPB-rättegången

En rättsskandal utan dess like seglar nu upp efter Sveriges Radios avslöjande om Tomas Norströms förehavande i en rad organisationer vars syfte är att tillvarata upphovsrättsindustrins intressen..Tomas Norström domaren i rättegången mot The Pirate Bay är mer involverad i upphovsrättsindustrin än vad som tidigare framkommit. Det är inte direkt några samtalsklubbar det handlar om:
-"Domaren i Pirate Bay-målet, Tomas Norström, är medlem i Svenska föreningen för upphovsrätt SFU och han sitter i styrelsen för Svenska föreningen för industriellt rättsskydd SFIR . Både SFU och SFIR är svenska avdelningar av två större internationella organisationer, som heter ALAI och AIPPI. I stadgar och resolutioner kan man se att organisationerna företräder upphovsrättsinnehavarna och jobbar för att deras intressen ska bli tillgodosedda" (SR/P3-Nyheter )
Tilltron till rättssystemet får sig en rejäl knäck om inte rättegången tas om. En domare som är så sammanflätad med målsägarna  utan att nämna detta för rätten är inte seriös.  Många ungdomar har följt rättegången och ett sådant förfarande skapar inget förtroende för att rättsväsendet ska vara en garant för rättstryggheten.
Ta om rättegången och gör rätt! Sätt sedan luppen på Tomas Norström.

Uppdaterat
- Läs vad satmaran skriver om hur Danowsky & Partners Advokatbyrå skickat  "Krav via kronofogden till TPB-killarna"

Intressant.se
Bloggat: Stenudd, Kulturbloggen, Svensson, Jinge
Media: SVD,2,  DN1, 2, 3, EX, AB, SR
Läs även andra skriver om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Halle

Kan inte annat än att hålla med dig här, definitivt korruption på hög nivå.En granskning utav Tomas Nordströms ståndpunkt kring upphovsrättslagen och fildelning borde gjorts.Är det inte dessutom Tomas Nordströms egna ansvar att meddela om sina anknytningar till upphovsrättsorganisationer före han även funderar på att ta sig an rollen som domare i den rättegång som är delvis avgörande i diskutionen kring upphovsrätten till imateriella tillgångar?Kanske kände de till att han hade anknytningar till dessa organisationer och valde honom pga detta för att rättegången skulle gå åt det håll som de ville.I vilket fall så borde rättegången helt klart tas om.

2009-05-11 @ 18:09:02
URL: http://nlame.net
Postat av: annarkia

@Halle

Fan vet om de kände till detta från början. Det gör i så fall skandalen ännu större.

2009-05-11 @ 19:07:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback