Piratpartiet skrämmer etablissemanget

Makten över internet är en fråga partierna måste ta på stort allvar menar många idag. Orsaken är främst att piratpartiet lockar många i synnerhet unga sympatisörer inför EU-valet. Att de etablerade partierna med några få undantag har haft svårt att förstå vilka krav ny teknik ställer i ett informationssamhälle är tydligt. Eller är det snarare så att rädslan för medborgarna och deltagardemokrati via internet är det som skrämmer?
FRA- och IPRED-lagen är ju inget annat än ett försök att kontrollera befolkningens åsikter och förehavande på nätet.  En metod för att bevara gamla maktstrukturer.
Istället för att anpassa upphovsrätten till informationssamhället så stiftas nya lagar som går stick i stäv med både t FNs deklaration om mänskliga rättigeher samt Europakonventionen. En total konfrontation med en generation som vuxit upp med informationsteknologin  och som rör sig lika obehindrat på nätet som utanför.
Eva Franchell (AB):
-"Det handlar inte om några ungar som försöker sno gratislåtar från nätet. Det handlar om rätten att få röra sig fritt över nationsgränserna, om möjligheterna att få ta del av kultur, vetenskap, religion och nyheter utan att bli övervakad och granskad i varje steg man tar. "

Piratpartiet är ett enfrågeparti men det var även miljöpartiet en gång i tiden.
 Piratpartiet formulerar en förstålig politik runt några viktiga frågor som rör några av demokratins grundvalar:  personlig integritet, informationsfrihet och rättssäkerhet. Frågor som Fredrik Reinfeltd och övriga borgerliga partiledare tillsammans med Mona Sahlin helt har missat. De stora politiska partierna har definitivt inte värnat upphovsrätten utan istället sprungit den gamla underhållningsindustrin till mötes.

Kommer piratpartiet in i EU-parlamentet blir det en tydlig signal till de etablerade partierna som borde skaka om. 

Så frågan är om man ska rösta på ett parti som har en helhetssyn på samhället eller på ett parti som piratpartiet.
För mig är frågan enkel när det gäller EU-valet. Jag lägger min röst på Piratpartiet inte bara för husfridens skull utan för att det är min övertygelse att det i nuläget är det bästa valet.

Bloggat: Jinge, Zac
Läs vad andra skriver om: , , , , , , , ,
Media:  AB123 SvD12 DN12 EX Newsmill intressant.se

Kommentarer
Postat av: Unni Drougge

Bra!

2009-05-19 @ 10:37:46
URL: http://unnidrougge.blogg.se/
Postat av: KLARTEXTEN!

Instämmer helt!

Ifall PP väljs in så kommer det att skaka om övriga partier kraftigt! De har lärt sig att det får konsekvenser att skita i vad folket tycker!

Postat av: annarkia

@Unni Drougge

Tack!

/anna

2009-05-19 @ 11:16:16
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: Politisk rörelse eller behov av gratis nedladdning?

Det är klart att yttrandefrihet är en oerhört viktig fråga, men jag tror dessvärre att 99% av Piratpartiets sympatisörer bara vill kunna ladda hem gratis film och musik. I så fall kan man väl verkligen ifrågasätta om det är en så viktig politisk rörelse?

2009-05-19 @ 22:33:34
Postat av: annarkia

@ Politisk rörelse eller

Jag ägnar mig inte åt illegal fildelning! Det är skillnad på att tro och att veta.

Fildelning är inte den primära frågan för piratpartiet det är integritets- och rättssäkerhetsfrågorna i kölvattnet av lagar som ACTA, Ipred, FRA-lagen och Telekompaketet. Med andra ord handlar det om medborgarrätt och inte gratis fildelning!

/anna

2009-05-19 @ 23:21:03
URL: http://annarkia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback