Datalagring påverkar EU-valet.

Nu har upphovsindustrin vind i seglen och blivit helt fartblinda
Studenter har stängts av från nätverk efter påtryckningar från filmindustrin  och det på bara misstanken om fildelning.(SR/P3 )
Med tanke på att Teledatalagringsdirektivet som är på gång i EU  redan nu sätter sina spår i Sverige är 1984 redan akterseglat. Teleoperatörerna  kommer att straffas om de inte lagrar IP adresser och andra uppgifter i ett halvår . Det betyder att alla samtal och elektroniska meddelanden görs tillgängliga för staten. Hittills har ju flera teleoperatörer vägrat lämna ut uppgifter om sina kunder och därför inte lagrat några IP-nummer.
 IGhost , bredbandsleverantören Alltele går ännu längre och ger sina kunder möjlighet att ladda ner en anomynitetstjänst.:
- (SVT ) " Vi stödjer på inget sätt illegal fildelning men med den här åtgärden säkrar vi i alla fall våra kunders rätt till en privat sfär på internet intill det möjligas gräns, säger Ola Norberg VD på Alltele."
En förstärkning av IPRED är på gång och i EU riskerar tillägg 138 att blåsa bort då telekompaketet hänvisas till förlikning mellan ministerrådet och parlamentet.Tillägg 138 skulle garantera att ingen ska kunna stängas av från Internet innan domstolsprövning. En självklarhet i ett stat som vill kalla sig för ett rättssamhälle och värna demokratin.

Lagstiftarnas liering med upphovsrättsindustrin och övervakningsivrarna har skapat jordmån för piratpartiet. Ett parti som fokuserar på Internet, personlig integritet, rättsäkerhet och informationsfrihet. Piratpartiet är en uppstickare som kan komma in  i EU-parlamentet enligt de opinionsundersökningar som finns. PP är nu  näst största parti för unga personer mellan 18-29 år. PP har  lyckats göra politiken intressant och engagera unga människor. En generation för vilka Internet är lika självklart som att andas reagerar på lagar som begränsar informationsfrihet och attraheras av det parti som ställt sig i frontlinjen mot övervakningssamhället.  PP har  visat att demokratin inte är självklar utan något man måste ta kamp för.

Uppdaterat: Vad har sjörövare att göra i EU? Dagens Ekos lördagsintevju med Rick Falkvinge. Lyssna på den . Den måste vara något i hästväg då t om Jinge bugade sig och gav PP godkänt.

Media: Expr AB SDS SVD SVD2 DN
Bloggat: Leo, Satmaran, Svensson, Sidvind, Röda Malmö Mark Klamberg
Andra intressanta bloggar om:  

Kommentarer
Postat av: Roland Orre

Mitt blogg-inlägg med titeln "korrupt eller okunnig?" som länkade till artikeln blev tydligen censurerat... så jag lägger en länk här istället.http://csblogg.idg.se/bloggar/hardcoreopensource/entry.jsp?messid=661Jag diskuterar lite av allt konstigt som händer inom IT idag, ffa Stockholms stads Microsoft-satsning men nämner även IPRED-frågan.

Postat av: Fotofix

Hoppas du får en härlig lördag :)

Kolla gärna in min fotoblogg.

2009-05-16 @ 13:42:02
URL: http://fotofix.blogg.se/
Postat av: annarkia

@Fotofix

Tack det samma! /anna

2009-05-16 @ 13:46:28
Postat av: Byfånen_från_dalarna

http://blogg.expressen.se/stopnwo/

2009-05-16 @ 14:40:06
URL: http://blogg.expressen.se/stopnwo/
Postat av: Sentrumskonservativ

Den norske Internett-avisen Liberaleren har startet en kampanje mot datalagringsdirektivet: http://www.liberaleren.no/2008/01/13/kampanje-legg-ned-veto-mot-datalagringsdirektivet/For øyeblikket er det mulig at Norge kan bruke sin mulighet til å reservere seg mot direktivet gjennom reservasjonsretten i EØS-avtalen. Partiene Venstre, Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet har forpliktet seg til dette. Om Kristelig Folkeparti gjør det samme, vil det i denne stortingsperioden (2005-09) være flertall med knappest mulig margin, 85-84, mot direktivet. Det er imidlertid sannsynlig at behandlingen i Stortinget vil finne sted etter stortingsvalget i september.I mellomtiden vil jeg ønske svenskene lykke til med å kjempe mot direktivet innenfor EU.

2009-05-16 @ 18:42:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback