Håll lågan levande!

Det är inte OK  att Tingsrätten friar sig själv.   Att godkänna en  rättegång där domaren är så starkt knuten till målsägaren stärker knappast  tron på ett opartiskt rättssystem. Nu står hoppet till att hovrätten drar en annan slutsats.

I Norge gäller nya regler för hur länge personuppgifter får lagras. Regler som går stick i stäv med EU.s regelverk.  Högst tre veckor får uppgifterna lagras. Syftet är att värna privatlivet. Sverige har en del att lära av norrmännen.

DNEuropa2009  inser att vi är många som har synpunkter på regeringens internetpolitik. Passa på och ställ frågor till statsminister Reinfeldt inför mötet på Konserthuset på Utrikesdagen den 10 juni. Det viskas om att moderaterna håller på att lägga om sin Internetpolitik så passa på nu.

Lars Gustavsson en av Sverges stora och internationellt kända författare uttalade sitt stöd till piratpartiet inför EU-valet. Detta förfasade sig Jan Guillou över i en krönika publicerad i Aftonbladet lagom till valdagen. Idag bemöter Lars Gustavsson kritiken på ett briljant sätt i Expressen under rubriken "Riddaren av den sorgliga skepnaden".

Piratpartiets framgångar i EU-valet uppmärksammas av utländska medier och de etablerade partierna rynkar pannorna i djupa veck .
-"Få av de traditionella partierna har något att mysa över. Det har däremot jokern Piratpartiet. De lyckades inte bara muta in ett hörn som övriga politiker lämnat tomt utan också mobilisera väljare som annars stannat hemma. Och det är här som alla partier från vänster till höger gör mycket, mycket klokt i att rensa hörselgångarna en smula. För det är i den digitala sektorn som alltmer av politikens stora frågor ställs."(Ola Larsmo, DN)

Farmor Gun i Norrtälje skriver om att arbetet med telekompaketet fortsätter i oförminskad styrka och citerar en artikel  av Anne Ramberg rubricerad "Kan vi lita på det goda samhället":
-"Nu ryktas det att den tidigare SÄPO-chefen, som var en av de hårdaste kritikerna till denna lag, kommer att föreslå att såväl kriminalpolisen som SÄPO skall få signalspana i sin brottsbekämpande verksamhet. Jag hoppas att ryktet är fel. Om vi skulle införa en sådan ordning är vi det första land, möjligen någon avlägsen diktatur undantaget, som tillåter detta. Vårt rykte som rättsstat och väktare av fri- och rättigheter kommer då att allvarligt skadas".


Hos KAS kan vi läsa om "Piratpartiet för dummies"

Andra om, , , , , , ,
Intressant.se

Kommentarer
Postat av: Dingo Alfredsson

<em>"I Norge gäller nya regler för hur länge personuppgifter får lagras. Regler som går stick i stäv med EU.s regelverk. Högst tre veckor får uppgifterna lagras. Syftet är att värna privatlivet. Sverige har en del att lära av norrmännen."</em>Newsflash: Norge är inte medlemmar i EU och bryr sig därmed inte ett skvatt om vad EU tycker eller tänker. Men ja, på det viset har vi mycket att lära av Norge. Och med det menar jag, vi borde aldrig ha gått med i EU, och borde omgående fundera på hur vi kan ta oss ur det.

2009-06-10 @ 02:02:35
Postat av: Annarkia

@Dingo Alfredsson

Norge är med i EUs inre marknad genom sitt EES-avtal.

2009-06-10 @ 03:47:07
Postat av: Micke H

Vi har en rättvisa som blivit allvarligt sjuk !

Diagnosen är korruption och en släng av rättsröta.http://www.totalskandal.se

2009-06-11 @ 23:55:23
URL: http://www.totalskandal.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback