Pippi portas i Gaza


I Gazaremsan är Pippi Långström förbjuden. Barnböcker står på listan över de varor som inte får föras in i Gaza.  De små kan ju få för sig saker och ting som inte passar ett underkuvat folk. Tänk bara om de skulle börja uppföra sig som Pippi.
- " Pippi Långstrump är en farlig upprorsmakare – det vet vi ju alla. Så det är kanske inte så förvånande att hon inte släpps in i den israelkontrollerade Gazaremsan. Det gör inte heller Alfons Åberg, Bröderna Lejonhjärta, Harry Potter eller någon annan figur ur barnböckernas myllrande värld." (Helsingborgs Dagblad)


Astrid Lindgrenspriset  2009
(Alma)  delades ut av en äkta prinsessa, kronprinsessan Viktoria till det palestinska Tamerinstitutet. Institutet arbetar  för att ge palestinska barn tillgång till böcker och bibliotek, men också workshops och kurser där barnen får möjlighet att skriva själva.

-"Pengarna kommer väl till användning i en kontext med stora utmaningar och speciellt i Gaza där många bibliotek skadats eller förstörts av Israels bomber samtidigt som livet för många av Gazas barn slogs i spillror".(Palestinagrupperna)

  Kulturbloggen har bloggat om prisutdelningen och initierat en riktig  kulturfyra:


1. Vilken är din favoritbok av Astrid Lindgren?

2. Vem är din favoritkaraktär i Astrid Lindgrens böcker?

3. Vilken karaktär är mest lik dig?

4. Vem tycker du borde få Astrid Lindgren-priset?

Med risk för att också jag kommer att portas är mina svar på fåga 1-3:
-"Pipp Långstrump, Pippi, Pippi "
Fler som bloggat: Anna Wester
Andra om astrid lindgren,Tamerinstitutet, Gaza

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback