"1984" omsprungen av EU

Vem hade kunnat ana att Orwells "1984" skulle bli omsprungen av verkligheten? Det finns ett omättligt behov av övervakning från maktens korridorer. Säpo, sapo och åsiktsregistreringen vi trodde upphört ska förstärkas med möjlighet för Säpo att få tillgång till FRAs data om Säpo får som de vill. Detta är illa nog, riktigt illa. FRA-lagen som ger möjlighet till massavlyssning av en helbefolkning har mött stark kritik. Trots detta trumfar regeringen igenom lagen.

Under svenskt ordförandeskap ska informationsinsamlingen om EU-medborgarnas privatliv säkras under namnet Stockholmsprogrammet. Enligt Alliansfritt Sverige är dokumentet fortfarande hemligt men har läckt ut till Daily Telegraph. Mina resvanor, internetsurfande och mina bankaffärrer anser EU behöva för brottsbekämpningens skull. Men  stopp nu!  En sådan möjlighet är ju ett klart brott mot Europakonventionen om de mänskliga fri- och rättigheterna. Det räcker inte med Säpo, FRA utan nu ska allt samlas in  och föras vidare ?  Följa mig, dig och oss allihop i detalj för vilket ändamål? Kommer Stockholmsprogrammet som Anna Troberg liknar vid Stockholmssynd-programmet att genomföras hotas inte bara individens utan också statens integritet. EU med Sverige som ordförande inför övervakningssamhället, skriver Kulturbloggen och Alliansupproret menar att vi måste protestera mot övervakningen:

En manifestation mot Stockholmsprogrammet organiseras nu på onsdag (15 juli) i Humlegården i Stockholm klockan 17:00. Det finns också en Facebook-grupp för det hela.

Läs om Stockholmsprogrammet hos Alliansfritt Sverige. och hos HAX

Media: kvp gt
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,  intressant

-------------UNDER STRECKET------------------------
Vad är genocide? Jinge

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback