Den som har ska vara givet i alliansens Sverige.

Ula Andersson och Lars Ohly (V) visar att  regeringens skattesänkningar och nedskärningar har missgynnat kvinnorna samtidigt som antalet fattiga ökat
 
-" Enligt Socialstyrelsens senaste statistik har utbetalningarna av socialbidrag till personer som inte är flyktingar ökat med 17 procent på ett år.  [...]Fattigdomen ökar även bland barn med ensamstående föräldrar, oftast mammor. Enligt beräkningarna från RUT har fattigdomen bland barn med ensamstående föräldrar ökat från 19 procent 2006 till 30 procent 2009. "(DN)


Jobbskatteavdarget har gynnat de som tjänar mycket medan försämringen av arbetsöshets- och sjukförsäkringen slagit hårt mot de som drabbats av arbetslöshet eller sjukdom. Regeringens politik har kastat fler i utanförskap. Såväl jämställdheten som jämlikheten har tagit stryk i alliansens Sverige. En rapport som klart visar på konsekvenserna av alliansens ekonomiska politik.

Samtidigt som många har problem med att få ekonomin att gå ihop leker livet för de som gynnats av högerpoitiken.
I Fjällbacka hamn ligger de stora båtarna på rad och trängs i skydd mot stormen. Här finns många av de som gynnats av Reinfeldts ekonomiska politik. Den politik som ökat klyftorna så markant mellan rika och fattiga.
Media:DN, SvD, Aftonbladet
Bloggat: In Your Face , Jinge My dad read Kierkegard intressant
Andra om: , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Leo

De riktigt stora fina båtarna ligger i Grebbestad - där är väldigt många norrmän också (precis hemkommen därifrån, däremot inte via båt). =)

2009-07-22 @ 22:37:17
URL: http://blog.erlandsson.info/
Postat av: annarkia

@Leo

På kusten utan båt? Hur kan det vara möjligt?

2009-07-22 @ 22:57:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback