Skönhetsideal eller hälsa?

Semestertid är för många bikini-, baddräkts- och shortstid. Tidningarna är fulla av tips om hur den torra huden på kroppen ska försvinna i tid , hur Du snabbast får den där platta magen Du hade som ung. Inte ens på semestern ska Du slappa . Nej absolut inte så för säkerhets skull har Aftonbladet tIps för hur Du ska göra beroende på semesterform.

Många är de tonåringar som gått på bantningstipsen och fångats av skönhetsidealen och sedan fastnat i fällan. Ständig träning och koll på maten och så sakteliga har anorexian smugit sig på. En lömsk sjukdom som är svår att bli av med.

För oss som är äldre nämns aldrig att det är förbaskat svårt att bli av med extrakilona då förbränningen i kroppen går på halvfart. Amelia Adamo klär av sig igen med syftet att visa att även gamla kroppar är vackra. Som om vi inte visste det redan! Problemet är att de flesta av oss inte ser ut så där. Alla har inte haft tillgång till gym, SPA, skönhetssalonger eller rätt frisör. Inte heller har vi undvikit stress och sovit gott om natten.  Livet sätter spår och visst borde det få synas att man levt ett långt liv utan att behöva skämmas för valkar runt midjan  och hänget under överarmarna

Hur många är vi inte som åter oss luras av tidningarnas artiklar om bantning och skönhetsideal och som tänker:
-Nej nu jäklar nu ska det bli träning av. Kroppspealing, fotvård och frissan och ut och springa var och varannan dag. 


För att var helt ärlig så gör jag det varje sommar. Får se om det ger något resultat den här sommaren. Med nya skor och rätt utrustning för övrigt kanske jag lyckas den här gången. Jag tänker t o m lägga upp en NY träningsdagbok här.
Skam den som ger sig. Påverkad av skönhetsidealen. Jag? Absolut inte det handlar naturligtvis endast om hälsa!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback