Sverige i USAs fotspår

President Obama håller på att upprepa Bush katastrofala misslyckande i Irak. USA.s krig i Irak har skapat en förstörd infrastruktur, kaos och ett veritabelt helvete för invånarna. Nu överförs de amerikanska trupperna till Afghanisatn med risk för att fiaskot i Irak ska upprepas. Sverige har övergett en självständig utrikespolitik och följer i USAs fotspår i Afghanistan.
 
Medierna informerar oss om att svenska soldater blir beskjutna i Afghanistan. Vad har man väntat sig om man deltar i ett krig? Folkpartiet ropar på fler soldater för att skydda vad då? Det så kallade kriget mot terrorismen har dödat mångfalt fler oskyldiga människor än vad de som kallas terrorister gjort. I Pakistan bombas byar och hus och civila faller offer bomberna. I Afghanistan fälls bomber över civila i byarna. Hur ska det leda till demokrati och fred? Marschkängor, kulor och bomber skapar ingen fred. Fundamentalisternas anhängare blir istället allt fler. Att vinna ett krig är oftast betydligt lättare än att vinna freden. Se på vad som hänt i Irak.
-"Demokrati och mänskliga rättigheter  växer inte upp som en ros ur mynningen på svenska automatkarbiner. Det enda arbetet som på sikt leder åt rätt håll är bistånd i form av skolor och hjälp att bygga upp en infrastruktur."(Jinge)


Sedan kriget mot Afghanistan inleddes kan inte längre biståndet nå fram. Barnadödligheten ökar. Mödradödligheten ökar. Fattigdomen ökar. Svälten ökar.
-" Svenskarna skickades ner för prata demokrati och dricka te med byäldstar. Dela ut ficklampor och klappa små barn på huvudet. Nu står de i stället mitt i eldstriden och vädjar om fler bepansrade fordon för att skydda sina liv. Är de redo för ett krig?" (Therese christiansson i expressen)

JJ.n ställer frågan på sin spets då han undrar varför Sverige som knappt har ett eget försvar deltar i ett krig som ligger så lång borta och med argument som är så vaga.

Tidigare inlägg. Sluta nu! , Obama i Bushs fotspår , Obama byter fot för oljans skull

Media: dn 12 34 ab1234 ex1 svd1234
Bloggat : MinamoderataKaramellerClaesKrantzJinge , intressant.se
Läs även andra bloggares åsikter om  , , , , ,,

Kommentarer
Postat av: Anton

Sverige deltar i en ockupation av annat land och betraktas som fiende och blir därför måltavla....vad hade de väntat sig?

2009-07-27 @ 15:57:40
Postat av: per

Vilken planet kommer Anton ifrån? Ockupation? Vi är enligt alla internationella regler och fördrag INBJUDNA av Afganistans ERKÄNDA regering! Men på din planet kanske de talibaner som stöddes av Al-Qaida innan kriget har större bestämmanderätt än sittande makthavare?

2009-07-28 @ 19:02:36
Postat av: olof stenberg

svenska pojkar vill vara soldater tjäna pengar komma från arbetslöshet och kriga lite låt dom åka till afganistan låt dom afganska pojkarna som flyr kriget komma hit och jobba.Alla blir nöjda.burka

2009-08-23 @ 18:57:02
Postat av: anonymous

Vilken planet kommer per ifrån ?

Eftersom han inte anser att ett ockuperat land är ockuperat ? Dessutom av ockupanter från länder hundratals mil därifrån.

Erkänd av vem ? Vilken regim skulle per "erkänna" i ett ockuperat Sverige ? Vi skall nog akta oss för per...de som har bestämmanderätt i ett land, är landets invånare. Något som fascister tydligen behöver läras återigen.

Afghanistans regim är en marionettregim, beroende av de utländska militärstyrkor den är lakej åt.

Vilka militärstyrkor önskar per skall "inbjudas" av den svenska antidemokratiska regimen ?

2009-10-01 @ 00:29:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback