En hårdnande Israelisk attityd och ockupationspolitik efter Gazaoffensiven.

Märkligt att ett inlägg som baseras på en rapport från Amnesty International kan väcka så starka känslor. Israels propaganda har lyckats att mejsla sig fast på ett oroande sätt hos vissa. Kommentarer som spottar hat över muslimer fejkade antisemitiska kommentarer  med samma IP-adress som kommentarer av annat slag haglade. Jag tar inte in vare sig islamofobiska eller anisemitiska kommentarer.

Stämningarna som avspeglades i några av kommentarerna kan vara ett resultat av president Bush`s så kallade krig mot terrorismen. Årsrapporten "Peoples Under Threat 2009" (Folk under hot) som på torsdagen gavs ut av den ansedda människorättsorganisationen Minority Rights Group International (MRG) visar att "Bushs krigsförklaring mot terrorismen försämrat säkerheten för många minoritetsgrupper. Detta gäller även idagsläget och som Ronny Åkerberg säger har: 
-"Kriget mot terrorismen blivit rena terrorn."

Dagens Nyheter:
-Bland de länder där det blivit farligare för minoritetsfolk under det gångna året hör Pakistan, Israel med ockuperade palestinska territorier, Zimbabwe, Etiopien och Eritrea.


-Den latenta ständiga
krigsfaran mellan Israel och Hamas i Gaza har skapat en bestående livsfarlig situation för den civila befolkningen, framhåller MRG.

Israel med ockuperade palestinska territorier har klättrat till tionde plats på listan med särskilda risker för civilbefolkningen. MRG påpekar också att det förekommer oroande försök att beskära friheten för den palestinska minoriteten i själva Israel.

Därigenom hamnar Israel med ockuperade palestinska territorer före bland andra Zimbabwe, Georgien och Eritrea på MRG:s dystra lista.


Offensiven i Gaza med urskiljningslös och oproportionelig våldsutövning med många civila offer samt den allt hårdare ockupationspolitiken på Västbanken  har kraftigt försämrat situationen för palestinierna. Kriget mot terrorism i det här fallet Hamas tog Israel som förevändning för att bomba sönder infrastrukturen och sätta skräck i civilbefolkningen i Gaza. Amnesty International, Human Right´s Watch och FNs talesman för männskliga rättigheter säger alla samma sak ändå insisterar Israel med att tillbakavisa eller nedvärdera Amnestys Rapport. Även Hamas kritiserar rapporten

Muren, apharteidmuren eller säkerhetsmuren som staten Israel föredrar att kalla den har effektivt stängt ute palestinier från egna odlingslotter och försvårat livet för den palestinska befolkningen på Västbanken.
När människor protesterar mot muren i Na'alin gör de det med fara för sitt eget liv. Israelisk militär drar sig inte för att skjuta skarpt mot demonstranterna. Flera dödskjutningar har inträffat.

Den israeliske bostadsministern Ariel Atias  drar sig inte för att förespråka  öppen apartheid och säger att  olika folkgrupper bör bo och leva för sig själva.

-Han är enligt egen utsago anhängare av ghetton för ortodoxa judar och reservat för de palestinier som bor i Israel. (Svensson)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,  ,
intressant.se

Kommentarer
Postat av: egon berglund

Bra skrivet håller med dej. Frågan är när USA och EU kommer börja ställa kvar på Israel

2009-07-04 @ 10:25:37
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/
Postat av: annarkia

@egon berglund

är rädd för att det kommer att dröja

2009-07-09 @ 13:29:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback