Får Reinfeldt & Co lämna köttgrytorna efter valet?

 
 Inte bara Rick Falkvinge jublar idag över att Piratpartiet  skulle komma in i riksdagen om det vore val idag. Jublar gör alla som värnar den personliga integriteten , yttrandefriheten  och ett ocensurerat Internet. Jublar gör alla vi som anser att FRA-lagen, IPRED, ACTA och Stockholmsprogrammet sätter rättssäkerheten ur spel och gör individen sårbar i ett aldrig tidigare skådat övervakningssamhälle. Självklart borde fler partier sätta dessa frågor på agendan och ta strid för ett samhälle där individens integritet  och rättssäkerhet värnas.
United Minds senaste opinionsundersökning visar att om det vore val idag skulle den regering som infört FRA-lagen och IPRED och som  har en justitieminister som försökt slå blå dunster i ögonen på oss få lämna regeringstaburetterna. Beatrice Ask har i media sagt att oron för ökad övervakning i och med Stockholmsprogrammet är ett spöke samtidigt som regeringen siktar på att  till nästa vår genomföra  EU-direktivet om masslagring av uppgifter om telefonsamtal, sms och internettrafik.

Att fyra partier (c, kd, sd och pp) balanserar på fyraprocentgränsen  talar för att valet 2010 mycket väl kan komma att avgöras av några få röster. Om sd petar ut c eller kd i nästa val kommer  Reinfedt då att samarbeta med sd? En fråga han hittils vägrat svara på.

Att kd ligger illa till i opinionen är gädjande med tanke på de förslag det partiet lagt fram. Nu senast förslaget om ett abortregister över de kvinnor som genomgår abort.  är ett register som skulle innebära   ytterligare ett ingrepp i vår personliga integritet.

Klyftan mellan den borgerliga alliansen och den rödgröna är till de rödgrönas favör . Kommer pp och/eller sd in riksdagen kommer de partierna att kunna agera vågmästare. En politisk chock som kan vara ett tecken på att något håller på att hända eller bara en sommarfluga?

Boggat: Jinge, Svensson,
Media: Aftonbladet, DN, SvD, X-pressen Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback