Hollywodd jagar skuggor.

Hollywodd skjuter skarpt mot TPB . Nu är det filmindustrin som med hjälp av samma gamla advokat stämmer upphovsmännen bakom TPB för att de inte stängt ned sajten. Stäms för att de finns till vare sig de blir en betalsajt eler inte? Vad kommer härnäst? En stämning för att de startat sajten. Tingsrättens dom från i våras där Peter Sunde mfl dömdes att betala 30 miljoner kronor och til ett års fängelse . Domen  har överklagats. Domaren i målet utreds för jäv och så kommer nu denna stämning innan den första domen vunnit laga kraft. 

Om nu stämningen går igenom kan det bli vissa problem med att stänga ned sajten. Enligt Peter Sunde vet han inte var servrarna står idag. Vilken cirkus! Det här lär bli en segdragen följetong . Ska bli spännande och se hur detta slutar.
Rättegången blev den mest omskrivna  under året. Den gav vind i seglen åt Piratpartiet som säkerligen får ännu fler medlemmar tack vare rättsväsendest irrgångar.

Tänk att upphovsrättsindustrin har så svårt att hitta nya affärsmodeller i en ny tid. Envist håller de kvar vid gammalt, sticker ut hakan och visar sin giriga buk. Hollywodd jagar skuggorna av sitt förfllutna och vägrar att blicka framåt. Samtidigt uppstår nya entrepenörer som tjänar på stilleståndet. Anonymitetssajterna dyker upp som svampar ur jorden. Lagar som IPRED görs verkningslösa och får även de jaga skuggor. Nog behövs ett parti som Piratpartiet i tider som dessa!

Bloggat: Daniel Scythe , Jinge, Scaber Nestor, HAX, Feber
Media: AB DN SVD Metro
Andra om: , , ,, , , , Intressant?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback