Skottpengar på arbetslösa?

Är det Reinfeldts ungdomsbok "Det sovane folket" som alliansen försöker realisera med sin jakt på arbetslösa?Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin vill införa sanktioner mot den som inte flyttar för att söka jobb på annan ort vid arbetslöshet. Littorin får medhåll av Hanne Kjöller ledarskribent i DN,  som är upprörd över att arbetsförmedlingar inte tvingar arbetslösa att flytta vid arbetslöshet.. Hon förfasas över att arbetslöshetsersättningen ses som ett stöd när man mister jobbet. Att A-kassan är något vi troget betalat avgift till och att det krävs en rad villkor som ska uppfyllas för att ersättningen ska betalas ut har Hanne Kjöller ingen insikt i. Hon är inte heller införstådd med att A-kassan inte är livslång.

Hanne Kjöller utgår från en underökningen som riksrevisionen  gjort. Den visar att en majoritet av de tillfågade vill behålla den välfärd vi har och att ingen ska tvingas flytta runt ,som rallarna på sin tid ,om man har familj och barn.

I dagens Sverige måste båda jobba för att få ihop till familjens försörjning. Hur är det egentligen tänkt? Ska man och hustru tvingas leva åtskilda under veckan eller är det meningen att barn ska ryckas upp från en trygg miljö och samtidigt hoppas på att bägge får nya jobb på ny ort?

Istället för att skapa nya jobb och mota en hotande massarbetslöshet med expansiv ekonomisk politik skuldbelägger och jagar regeringen de som drabbas av arbetslöshet. Reinfeldts ungdomsvision i ett nötskal.

Bloggat:  Alliansfritt Sverige, Från min horisont, Peter Andersson, Svensson,Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback