Hur befogad är rädslan för en pandemi?


Media, forskningsinstitut och läkemedelsförlagen tjänar multum på att H1N1 förklarats vara en pandemi.

Uppmärksamheten runt den nya influensan har skapat rädsla och nästintill panik. I Storbritannien där många insjuknat i influensan den senaste veckan har trycket på sjukvården ökat dramtiskt. Det är inte de svårast sjuka som är problemet. Lite snuva och hosta får många  att söka råd eller vård. Tamiflukonsumtionen har ökat dramatiskt  även i Sverige.

1,3 miljarder kronor kostar massvaccinationen samhället. En dos kostar 65 kronor . Det är dubbelt så mycket som tidigare.  Brådskan har gjort att vaccinet inte testats med samma nogrannhet som vanligt. De stora vaccinjättarna kommer  inte att kunna ställas till svars för eventuella biverkningar . De kommer att kunna sälja vaccinet  under immunitet.
-"Svininfluensan betyder mångmiljardintäkter för den internationella vaccinindustrin. Medan världen oroas över sjukdomens spridning kan vaccinjättarna räkna med kraftiga försäljningsökningar. I Sverige kom nyligen priset för vaccinet från brittiska Glaxo Smithkline som en chock för landstingen".(SvD)


Inför vanlig influensa har äldre betraktats som riskgrupp . Så är inte fallet vid H1N1. Frågan är om beslutet om massvaccination  där 19-49-åringar tillhör de prioriterade grupperna görs mer av ekonomiska skäl än hälsoskäl.   Den nya influensan är bevisligen mycket smittsam samtidigt som den inte tycks vara farligare än vanlig influensa.

Kulturbloggen ifågasätter medias rapportering och anser att WHO har abdikerat från sitt ansvar när det gäller att tolka statistik:
-"En naturlig fråga angående WHO borde ju vara vad siffrorna säger. Över 700 döda? Hur många dör då i svält varje dag? Som en jämförelse. Eller i trafikolyckor. 700 döda i svininfluensa under hur lång tid? Vilka åldersgrupper, hur bor de, i vilket hälsotillstånd befann de sig när de smittades? Vi får inga raka besked om sådant här."


Tom Jefferson, Cochraninstitutet menar att WHO har ändrat definitionen på pandemi 2009. (Aktuellt, SVT

Media: Spiegel online-intervju med Tom Jefferson, DN, E24

Bloggat: Svensson, Jinge, Minamoderatakarameller

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,intressant


Kommentarer
Postat av: Stefan Sandin

Vi vet ju hur det gick med svininfluensan från 1976!http://www.youtube.com/watch?v=5lcJt4jX1Vo

2009-07-23 @ 12:39:07
Postat av: Johan Niklasson

En av de adjuvanter som kommer att tillsättas är så dödlig att man sedan 1930 inte ens anser det etiskt att spruta in det i försöksdjur. Detta ämne heter squalene och det räcker med enstaka molekyler av detta ämne för att kroppens immunförsvar skall börja bekämpa den egna kroppen. Vill man skapa en allvarlig och dödlig autoimmun reaktion i försöksdjur är det squalene man använder. Ämnet gör att immunförsvaret förlorar funktionen att känna igen egna celler och egen vävnad. Den autoimmuna reaktionen är extremt farlig och leder till nervskador och döden. (http://birdflu666.wordpress.com/2009/07/17/adjuvants-to-be-added-to-h1n1-jab-by-baxter-and-who-programmes-body-for-endless-loop-of-self-destruction/)Att detta ämne skall finnas i vårt vaccin är en så uppseendeväckande fråga att de tidigare adjuvanter baserade på kvicksilver framstår som nyttiga vitaminer. Motiveringen skall officiellt vara att de nya vaccinen innehåller så svaga virusdelar att kraftigare adjuvanter är nödvändiga för att skapa en immunreaktion i kroppen. Detta går dock rakt emot WHO: riktlinjer för de nya vaccinen vilka instruerar vaccintillverkarna att använda hela levande virus!

2009-07-23 @ 21:35:02
Postat av: Bloggkraft

http://www.makesomenoise.ws/bloggkraft/svininfluensan-betyder-mangmiljardintakter-for-den-internationella-vaccinindustrin

2009-08-28 @ 16:39:25
URL: http://www.makesomenoise.ws/bloggkraft/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback