TPB som kommersiellt projekt?

De tre ägarna till The Pirate Bay har skapat en internationellt välkänd sajt och blivit   internationella superkändisar.
Om Global Gaming Factorys (GGF) aviserade köp av The Pirate Bay  blir av då blir TPB  kommersiell.   Tanken är att det ska gå att tjäna pengar på fildelning enligt GGF. Många  ifrågasätter affären. Det spekuleras om det finns någon dold agenda , att sajten sålts till underpris(60 miljoner) eller att sajten inte kan leva vidare i den form som de nya ägarna tänkt sig. Veckans affärer har en rad kritiska kommentarer om affären som handlar om allt i från nyemmission av aktier för att få fram de pengar som behövs för att köpa TPB till inköp av ny teknik som blir ett måste om idén med att tjäna pengar på fildelning ska kunna realiseras. För en lekmnan verkar det minst sagt skumt att alla inblandade ska kunna tjäna en slant.  Och vad är som säger att de som fildelat vill tjäna pengar på fildelning?

Peter Sunde själv har klart deklarerat att han inte har något intresse kvar i TPB och att TPBs tracker, som är ännu viktigare än sidan själv, inte kommer att säljas utan stängas ner. Pengarna kommer dessutom att gå till en fond i syfte att finansiera projekt för yttrandefrihet, informationsfrihet och öppenhet på internet. 

Vad grundarana av The pirate Bay nu har för planer är det många som undrar över.
 Att TPB gjort en jätteinsats för att bistå de som kämpar för demokrati i Iran vet vi. 

-"Senaste månaden har The Persian Bay fixat TOR- och proxyservrar för at säkerställa informationsflödet ut ur Iran, och deltagit i en massiv kampanj för att rädda iranska medborgares friheter. Och det känns helt naturligt. Och svårt att tänka sig att någon annan sida på internet hade kunnat mobilisera så många så snabbt".(Amelia Andersdotter )


Kanske är det som  Isak Gerson säger:
-"Kanske ville de ge sin sida ett värdigt avslut samtidigt som de hjälpte piratrörelsen. För The Pirate Bay är trots allt inte bara en sida som kan köpas. The Pirate Bay är dess användare. "
OM GGF har en egen dold agenda lär framtiden utvisa. Aktien rusade upp rejält då nyheten om köpet av TPB släpptes.

Bloggat: Svensson, Jinge, Röda Malmö,, Schyte intressant
Media:DN, SvD, VG1, 2, DB1, 2, 3, AB1, 2, 3, 4 , 5
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Dennis Nilsson

En upprepning av Napster-historien.Skall bli intressant att se vad som kommer ur detta. Jag har mina aningar (alltså åt det positiva hållet).

2009-07-02 @ 04:17:43
Postat av: annarkia

@Dennis Nilsson

Menar Du att TPB ska som Napster dö ut?

2009-07-02 @ 12:05:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback