Palestinierna får betala priset.

De israeliska tanksen rullar in i Gaza samtidigt som flygattackerna fortsätter. Befolkningen är fångade, instängda i Gaza.
Målet för de israeliska marktrupperna sägs vara de platser varifrån raketer avfyrats mot Israel. Varför uppmanade Israel befolkningen på Gaza att lämna sina hem timmar innan invasionen av Gaza om målet med markoffensiven är begränsat till att oskadliggöra avfyrningsramper?

Det progressiva USA , Lennart Frantzell anger ett annat skäl till markoffensiven.
- "Målet verkar vara att för alltid krossa det civila samhället i Gaza som Hamas har byggt upp under de senaste fyra åren. Den växande palestinska medelklassen skall förintas och med den palestiniernas möjligheter att någonsin styra sig själva."

-"Hamas politiska gren har starka sociala ambitioner . Detta är den främsta orsaken till Hamas popularitet ", säger Jan Hjärpe.

Hamas som institution har inte försvagats på grund av Israels terrorbombningar i Gaza. Stödet runt om i Mellanöstern har snarare ökat . Israels trygghet har minskat , fler raketer har avfyrats fån Gaza.
Det palestinska folket får betala priset, 460 döda och 2750 skadade redan innan markoffensiven. Ett pris som inte står i proportion mot de synder som enskilda eller ens Hamas har begått mot israelerna.Situationen är desperat. Elen är avstängd, mat, medicin och vatten på upphällningen. Några internationella journalister släpps inte in och befolkningen kan inte ta sig ut från Gaza.

Ett fullskaligt krig på Gazaremsan, ett av världens mest tätbefolkade område utsätter civilbefolkningen för en extrem farlig situation.

En EU-delegation är på väg till området samtidigt som FN:s säkerhetsråd samlats. (CNN NEWS)

intressant.se
Bloggat: Progressiva USA, Röda Malmö Svensson, Jinge, Rawia Scaber Nestor. Linus Hellman
Media: AB, AB1, AB2, DN, DN2, DN3 SvD, SVD2
Läs även andra bloggares åsikter om ,, , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Veritas

Att sedan Hamas regelbundet avfyrat hundratals Al Quassam rakter mot Israel har ju naturligtvis inget med saken att göra. Jag menar, vilken nation hade reagerad så starkt på en sådan liten småsak som ett regn av missiler mot bostadsområden. Verkar ju helt nedrigt att svara militärt på en sådan grej.

2009-01-04 @ 03:26:18
Postat av: annarkia

@Veritas

Israel har på alla sätt agerat för att etniskt rensa Palestina,och har under åren brutit mot de flesta konventioner. Israel bryter mot folkrätten då självförsvar inte får se ut hur som helst.

Terrorbombningarna och markoffensiven saknar proportionalitet och befolkningen utsätts för ett oerhört lidande.Din kommentar visar att du inte är speciellt påläst och saknar kunskaper om vad som hänt och nu händer i Gaza.

2009-01-04 @ 14:25:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback