Vad är målet med offensiven?

Barak, Olmert och Livni ökar trycket i offensiven i Gaza. Det betyder i klartext att mördandet av palestinier ska fortsätta. Målet sägs vara Hamas och deras avfyrningsramper. Men istället är det civila palestinier som skördar allt fler offer. Att tränga in i tättbebyggt område  åsamkar palestinierna allt större lidande. Ambulanser, medicinska kliniker, skolor och vanliga sjukhus bombas utan pardon och det efter koordinering med FN var skolor är belägna. Israeliska  precisionsbomber  fälls medvetet över civila mål. Hänsynslösheten mot skadade är ofattbar.  Det här är ren slakt på palestinier. Målet tycks vara  att skrämma vettet ur  och fullständigt traumatisera en  befolkning instängd utan möjlighet att lämna området.  Fler flyktingströmmar från området och rent hus från palestinier verkar vara målet. 

Alla som kan läsa och har ögon att se med och förnuftet i behåll ser vad som håller på att hända. Hoppet står till de krafter i området som aktivt arbetar för elduppghör och en samvaro i fred. Inifrån Gaza och från Israel skrivs bloggar som når omvärlden. Läkare med risk för eget liv hjälper skadade.

En av bloggarna  Peaceman skrev daterat den 7 januari:

-"Vi har sagt från början att våld föder mer våld. Jag hoppas att världen ska förstå att det finns folk som vill bo med värdighet och i fred. Jag hoppas att jag ska få möjlighet att skriva till er igen."

En förfrågan till USA om att få bomba Iran talar sitt tydliga språk om vem som har makt att sätta stopp för den pågående massakern i Gaza. Regeringar runt om i världen vet och kan stoppa massakern. Det räcker inte med uppmaningar om eldupphör. Vidta aktiva åtgärder. Bojkotta Israel nu!


Bloggat: Jinge, Svensson, Sidvind, Motbilder, Johan Frick

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om  ,  Sjukhus,
  

Kommentarer
Postat av: annarkia

Jag har aldrig fått så många avskyvärda kommentarer på bloggen som nu. Så fort jag skriver något om Gaza strömmar rasister eller antisemiter till . Ni som försvarar Israels massaker i Gaza, uttrycker rasistiska eller antisemitiska åsikter eller bara är allmänt hotfulla och djävliga behöver inte göra er besvär, jag varken läser eller publicerar det

ni skriver.

2009-01-12 @ 13:46:48
Postat av: MichaelJag tycker det som sker i Gaza är för djävligt!Jag är varken antisemit eller rasist. Dock förstår jag inte hur judarna lyckats lägga beslag på begreppet antisemitism. Ju mer man kollar in på begreppet desto mer snurrigt blir det.För det ju inte helt klart vad en antisemit är. 85-90% av judarna är Ashkenazi ursprungligen komna från Khazarriket i södra Ryssland. De konverterade till judendom och är överhuvudtaget inte semiter.Enligt den judiske historieprofessorn Shlomo Sand stannade de ursprungliga judarna kvar i Palestina och många konverterade till Islam. Så det paradoxala är att troligen är de flesta Palestinierna mer judar än de flesta judar är judar. Det blir skruvat när de 85-90% som är Ashkenazi och inte är semiter anklagar de som stödjer semiter (Palestinierna) för att vara antisemiter.http://sabbah.biz/mt/archives/2008/10/10/jewish-scholar-jewish-people-were-invente%3Cbr%3E%3Cbr%3Ed/

(ursprungligen från The National men kan inte hitta den där längre)Ryssarna har dessutom hittat Ashkenazi judarnas huvudstad:

http://www.abc.net.au/news/stories/2008/09/03/2354822.htmKanske lite vid sidan om men intressant.2009-01-12 @ 16:17:17
URL: http://blogg.aftonbladet.se/11316/
Postat av: joa kulle

Bojkotta Israel - Stoppa matchenhttp://rodaberget.wordpress.com/2009/01/12/oppet-brev-till-svenska-tennisforbundet/

2009-01-12 @ 18:26:02
Postat av: m00ns

Kanon bra

Inte en enda gång kallar du folkmordet för krig.

Jätte viktigt att poängtera att det inte är ett krig.

2009-01-12 @ 18:31:27
URL: http://m00nster.blogspot.com/
Postat av: Habib

Sen ska man väl komma ihåg att araber tillhör den semitiska stammen...(araber+judar=kusiner)

2009-01-12 @ 18:38:21
Postat av: Michael

Habib

"Sen ska man väl komma ihåg att araber tillhör den semitiska stammen...

(araber+judar=kusiner)"Nja, blir dom det?

Då 85-90% av judarna är Ashkenazi och inte semiter kan de ju inte gärna vara kusiner till araberna (som ju mycket riktigt är semiter).Araber är kusiner med de 10-15% av judarna som är Sephardi som är semiter. Sephardi behandlas vad jag har förstått såsom andra klassens medborgare i Israel bara snäppet högre araber. Viket gör att Ashkenazi är antisemitiska i Israel mot de semitiska judarna (och araberna).

Eller har jag fel? Du är kanske arab och kan rätta mig om det är något jag missuppfattat (skulle uppskattas).2009-01-12 @ 20:38:38
URL: http://blogg.aftonbladet.se/11316
Postat av: Micke

Israelerna uppmanas att gå ut på internet och kommentera närhelst det finns Israel kritiska artiklar på nätet. Det har skrivit handböcker i hur man bemöter Israel kritik. Se själva:

http://motbilder.se/2009/01/12/hasbara-brigaden-slar-till-igen/

2009-01-12 @ 22:04:14
Postat av: annarkia

Ashkenazer och sefarder

Flertalet judar är antingen ashkenazer, med ursprung främst i Central- och Östeuropa, eller sefarder, ursprungligen ättlingar till de judar som fördrevs från Spanien 1492. Många sefarder hamnade i Främre orienten och Nordafrika och kom att kallas orientaliska judar. Den korrekta samlingsbeteckningen i Israel för alla orientaliska judar från Nordafrika, Turkiet och Västasien är mizrahim.Ashkenazerna var den politiskt och ekonomiskt ledande gruppen under Israels första årtionden. Den politiska eliten ville integrera de orientaliska judarna, men det fanns många fördomar mot dem. Det israeliska Arbetarpartiet erkände under 1990-talet att fel begicks mot de orientaliska judarna under Israels tidiga existens.

Källa Länder i fickformat

Nu avslutar vi diskussionen om ursprung.

2009-01-13 @ 14:14:58
Postat av: Michael

Jo, det var ett sidospår som inte riktigt hamnade rätt. Men intressant är det.Tack för en mycket bra blogg, Annarkia!

2009-01-13 @ 18:05:57
URL: http://blogg.aftonbladet.se/11316

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback