Solidaritet med palestinierna i Gaza!

Den norske läkaren Mads Gilbert som jobbar på Gazas största sjukhus skickade igår det här sms:et:
«De bombet det sentrale grønnsakmarkedet i Gaza by for to timer siden. 80 skadde, 20 drept, alt kom hit til Shifa. Hades! Vi vasser i død. Blod og amputater. Masse barn. Gravid kvinne. Jeg har aldri oppleve noe så fryktelig. Nå hører vi tanks. Fortell videre, send videre, rop det videre. Alt. GJØR NOE! GJØR MER! Vi lever i historieboka nå, alle!»

(Mads Gilbert arbetar för NORWAC, som är en professionell hjälporganisaton. Uppehället finansieras av Norska Utrikesdepartementet.)

Rädda barnen, Röda Korset och UNWRA är några av alla de som varnat för den humanitära katastrof som just nu utvecklas i Gaza.

Annie Lennox , Alexei Sayle, Ken Livingstone, Bianca Jagger, George Galloway, om situationen i Gaza.


I söndags visade människor världen över i stora demonstrationer sin solidaritet med palestinierna i Gaza. 10 000 israeler demonstrerade i Tel Aviv. På lördag är det igen demonstrationer runt om i Sverige.

Göteborg

Manifestation och infotält
Stoppa Israels massmord i Gaza!
Häv blockaden av Gaza!

Lördagen 10-1-2009: kl. 16:00 i Brunnsparken i Göteborg

samt infotält varje dag kl 14:30 -16:30 hela veckan i Brunnsparken protestera mot Israelisk terror.

Arr: Rättvisecentret för det palestinska folket


Stockholm

Stoppa massakern i Gaza!

Lördagen den 10 januari klockan 13.00 Sergels Torg, demonstrationen går till israeliska ambassaden.

Vi demonstrerar under parollerna Stoppa massakern i Gaza - bryt blockaden!

Arrangörer: Gaza Solidaritet

Tidigare inlägg
Borgarmedia: DN1, DN2,DN3, SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, Dagen1, Dagen2,
Bloggat: Jinge Röda Malmö FFF Helena Ung Vänster Svensson
Motbilder Proletärbella Trotten SKP
Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , ,
, , , ,
, , ,


Kommentarer
Postat av: Lisbeth Nilsson

Hur kan Israel få hålla på så här, som de alltid gjort?? De mördar civila palestinier,barn och vuxna! Och de låter inte hjälp komma fram! Vad är detta för människor??

2009-01-05 @ 23:23:41
Postat av: Lisbeth Nilsson

Stoppa mördandet!

Inte nog med att Isrealerna mördat, Gud vet hur många Palestinska civila genom åren. De släpper inte in hjälp till döende och skadade heller! Vad är det frågan om?? Och NÄR ska omvärlden säga STOPP!?

Eller snarare GÖRA NÅGOT?

Lissban.

2009-01-05 @ 23:49:08
URL: http://lissban.devote.se
Postat av: Lars

Det är fan på tiden att Israel visar var skåpet ska stå! Man biter inte den hand som föder en och detta har Hamas gjort sen 2005.

Tråkigt att barn ska behöva dö. Men det hade inte behövt ske om inte Hamas flätat ihop sin infrastruktur med civilbefolkningens på ett så äckligt strategiskt sätt. Är detta människor??

2009-01-06 @ 00:20:36
Postat av: annarkia

@Lars

Israel bryter mot folkrätten då självförsvar inte får se ut hur som helst.

Terrorbombningarna och markoffensiven saknar proportionalitet och palestinierna utsätts för ett oerhört lidande.

Affärscentra, ambulanser, sjukhus, universitet och bostadshus är inga militära mål. Ändå är det där de israeliska bomberna riktats.

Din kommentar tyder på stor okunskap om situationen i Gaza och hur staten Israel har agerat som ockupationsmakt.

2009-01-06 @ 00:45:04
Postat av: Helle

Nio månader gamla Joumenas hela familje, elva människor, män och kvinnor utan någon som helst förbindelse med Hamas, systematiskt avrättade - artikel i norska aftenposten:http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/midtosten/article2850359.eceHär ett utdrag:

De samlade hela familjen i två hus. Deretter skal husene ha blitt bombet.Angrepet skal ha skjedd i 8-tiden i dag tidlig, i landsbyen Zytom i Gaza. Israelerne skal ha samlet kvinner og barn i ett hus, mennene i et annet hus. Deretter skal tanks ha bombet husene.- Dette er fattige bønder og har ingen forbindelse med Hamas.

2009-01-06 @ 01:53:00
Postat av: Kristina H

Bra att det demonstreras överallt mot detta krig.

Visserligen har ju Hamas också del i striderna men som jag ser det har Israel år efter år brutit mot forlkrätten genom att ockupera palestinskt land och nu drabbass hela den palestinska civilbefolkningen i Gaza av den israeliska markoffensiven.Men nu kan vi faktiskt alla göra något konkret för att få ett slut på eländet, nämligen att inte köpa israelisk frukt, israeliska grönsaker och israeliskt vin.

En massiv köpbojkott från omvärlden mot Israels huvudsakliga exportvaror borde vara mer effektivt än FN:s resolutioner.Ännu bättre vore det också om vi uppmanar alla livsmedelskedjor att sluta importera israelisk frukt och Systemet att sluta köpa in israeliskt vin.Och nästa gång du går och handlar - titta noga på apelsinen, citronen, avocadon, etc och välj bort dem som kommer från Israel!2009-01-06 @ 07:29:04
Postat av: Gershon ben David

Hamas terroristerna började kriget mot Staten Israel. Israel har rätt att försvara sina medborgare mot terrorn. Det är irrelevant att hur många dödas i Gaza. Huvudsaken är att Israel slår ut Hamas och det blir fred för Israel.2009-01-06 @ 11:54:24
Postat av: Esteban

@annarkia"Terrorbombningarna och markoffensiven saknar proportionalitet och palestinierna utsätts för ett oerhört lidande."Vore det ett bättre alternativ att skicka in raketer på måfå i Gaza från Israel varje gång en Hamas-raket landar i Israel?"Affärscentra, ambulanser, sjukhus, universitet och bostadshus är inga militära mål. Ändå är det där de israeliska bomberna riktats."Om det är sant som påstås, att Hamas använder sig av dessa civila miljöer för skydd, bombtillverkning mm., vilka alternativ har då Israel?"Din kommentar tyder på stor okunskap om situationen i Gaza och hur staten Israel har agerat som ockupationsmakt."Mig veterligen har inte Israel ockuperat Gaza sedan reträtten 2006?

2009-01-06 @ 12:15:36
Postat av: annarkia

@Esteban

Den Israeliska ockupationen av Gaza bröts inte år 2005. Den fortsatte genom kontroll av gränserna, flygplatsen och vattenledningarna samtidigt som den Israeliska militären utförde kontinuerliga räder och mord inne i Gaza.

Sedan 2006 har Israel spärratav Gaza, vilket medfört att befolkningen saknat olja, mat, mediciner och andra förnödenheter.

Alltså, tvärtemot vad Israel försöker propagera för sin nuvarande terror har Hamas inte utfört någon oprovocerad attack under hela perioden för vanpenvilan. Vapenvilan bröts efter att Israel under de senaste två månaderna eskalerade sina räder in i Gaza med palestinska offer som resultat2009-01-06 @ 14:28:16
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: annarkia

@Gershon ben David

Ditt inlägg är så vedervärdigt att jag har svårt att tro att det är seriöst.

Du försvarar massmord, försvarar att palestinierna nekas mänskliga rättighete. Du säger att det är helt okej att lemlästa barn, att mörda civila, att angripa ett folk instängt i ett ghetto.

Ingenting ursäktar det som Israelerna gör i Gaza just nu. Det handlar om rena krigsförbrytelser. Brot tmot folkrätten och Genevekonventiionen.

Lemlästande och dödande av civila palestinier kan aldrig skapa underlag för fred i området.2009-01-06 @ 14:39:29
URL: http://http:/annarkia.blogg.se/
Postat av: Lisa

Esteban, på din fråga: "Vore det ett bättre alternativ att skicka in raketer på måfå i Gaza från Israel varje gång en Hamas-raket landar i Israel?" skulle i alla fall jag svara JA!!!

Om Israel svarade med raketer på måfå för varje raket Hamas lyckas få in i Israel, så skulle det troligen rädda hundratals palestinska liv, jämfört med hur många som nu dött de senaste dagarna. Och det ÄVEN om Israel av någon outgrundlig anledning skulle "få" svara med flera raketer på varje enstaka raket som Hamas får iväg.

2009-01-06 @ 19:24:07
Postat av: annarkia

Hampus om Solidaritet med palestinierna i Gaza!:Denna kommentar är inte godkänd

se kommentarsreglerna och försök igen.

2009-01-06 @ 19:56:38
Postat av: Esteban

@annarkiaOm du vill tänja på gränserna för vad ordet 'ockupation' betyder så var vänlig och skriv det tydligt. Räder och blockader är inte ockupation i ordets egentliga betydelse. Att Israel har begränsat leveranser av livsmedel m.m. till Gaza beror naturligtvis på de raketattacker som kontinuerligt pågått från Gaza sedan 2005. Vilken skyldighet har Israel att förse området med förnödenheter under sådana förhållanden? Och ändå har leveranser skett, om än under begränsning.It takes two to tango.@LisaSå ett begränsat men meningslöst kontinuerligt dödande är per automatik bättre än aktioner som resulterar i temporärt fler civila offer men som sker med ett syfte att stoppa det kontinuerliga dödandet?

2009-01-06 @ 20:42:04
Postat av: annarkia

@Esteban

Jag har svårt att tro att Du är omedveten om att såväl Gaza som Västbanken är av Israel ockuperade områden. De har aldrig införlivats i staten Israel och palestinierna har ej heller tillåtits att skapa en sjävständig stat på de områdena.

2009-01-06 @ 20:55:28
Postat av: Lisa

Esteban: Ja, urskillningslöst dödande men med markant färre dödsoffer anser jag vara bättre än att man medvetet låter hundratals civila stryka med när man (enligt utsago) försöker komma åt företrädare för en motståndsrörelse. Om resultatet blir färre döda är det tveklöst bättre. Särskilt som intentionen ändå vore i stort sett densamma: skapa rädsla och ytterligare trycka ner en redan utsatt civilbefolkning.

2009-01-07 @ 19:17:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback