FRA,anonymitet och åsiktsfrihet.

Journalistförbundets lappar alla sina mejl med den här texten:

-"Varning! E-post till och från Sverige, eller som passerar servrar i Sverige, avlyssnas av Försvarets Radioanstalt, FRA.
WARNING! E-mail to and from Sweden, or via servers in Sweden, is monitored by the National Defence Radio Establishment."
 I och med att FRA-lagen börjat gälla från den 1 januari fallerar också anonymitetsskyddet. Det är orsaken till journalistförbundets information.

Den texten kan vi alla klistra in för att visa  vårt ogillande mot lagen.
Mina mejl tror jag väl ändå inte att FRA skulle vara intresserad av, om jag inte gör som tjejen i Vätterrevyn gjorde då hon en kväll kände sig ensam och inte fick några "napp" via nätet.
-"Hon ringde en ambassad i Islamabad. Vips fick hon sällskap av FRA ute i cyperrymden."

Skämt åsido. Åsikter får man tydligen inte heller ha längre.  En tjänstemanMigrationsverket fick avsked på grått papper på grund av sitt bloggande. I bloggen tog han ställning  för Israel och mot Hamas.
 Vi har grundlagsskyddad yttrande- och åsiktsfrihet i det här landet. Avskeda någon för hans eller hennes åsikt borde vara en omöjlighet. Låter man sig styras av sina åsikter i   sin professionella yrkesroll  är det handlingen och inte åsikten som ska granskas och ifrågasättas.

Jonas Nordgren är en person med hög integritet som vill visa sitt avståndstagande mot FRA-lagen. Sedan i måndags och fyra veckor framåt tänker han sitta utanför riksdagshuset hela dagarna.  En handling som kan ses som ett symboliskt skydd för den personliga integriteten.
Faceboksgruppen som till hör manifestationen har han skrivit:
-"Jag är en medborgare med stark tro på demokrati, mänskliga rättigheter och icke-våld.

Staten har i och med FRA-lagen skaffat sig de tekniska förutsättningarna för att kunna kartlägga medborgarnas sociala nätverk och politiska åsikter."

Bloggat: Christian Engström igen, Scaber Nestor, Satmaran, Opassande, Svensson Björnbrum,
Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , , ,  , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback