Norsk oro avfärdas.

Det började med att en norsk jurist pekar på att datalagringsdirektivet och  FRA-lagen innebär att Sverige  bryter mot de mänskliga rättigheterna och Europakonventionen. 
-"Tanken ligger obehagligt nära ett totalitärt system", skriver Wessel-Aas om kombinationen av datalagringsdirektivet och FRA-lagen."
Jon Wessel-Aas är ordförande i Internationella juristkommissionens norska avdelning.

Även den norska regeringen är  kritisk till lagen:

- "Regeringens ståndpunkt är en djup skepsis så här långt", säger kommunikationsminister Signe Navarsete.

 Reinfeldt visar ingen oro  och hänvisar  till den kommitté som ska granska FRA:s verksamhet för att se om den bedrivs på ett etiskt riktigt sätt.  Att FRA:s verksamhet i sig är oetiskt och kränker  den personliga integriteteten har statsministern svårt att ta in.

 Att  Icke misstänkta personer med den nya datalagringslagen ska  behöva få sin kommunikation kartlagd är inte anständigt anser Anders Linder i SvD

Federly   som i riksdagen fällde krokodiltårar då han aviserade att han tänkte rösta ja till FRA-lagen säger kallt  att norrmännen får väl skaffa sina egna kablar. Så avvisar han den norska kritiken och oron  över att Sverige får tillgång till den norska internettrafiken.

Under andra världskriget vek sig den svenska regeringen för Hitlertysklands propåer och tillät bl a transittrafik av tyska soldater genom Sverige. Nu igen ställer sig regeringen på de mäktigaste sida genom att böja sig för USA  i fråga om FRA-lagen och EU när det gäller datalagringsdirektivet. 

Några som bloggat: Satmaran,  Leo Erlandsson, Scaber Nestor Hellman
MinaModerataKarameller Rick Falkvinge Opassande


Media:DBSVT-opinionDN1, 2, IDG, SDS,NyT AB AB2 AB3

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om ,
,

 

Kommentarer
Postat av: Sidvind

"...och EU när det gäller datalagringsdirektivet. "Nej, så är det ju inte. Datalagringsdirektivet är ju en svensk idé som Bodström m fl tvingade på hela EU. Det är klart att det är lite svårt för den nuvarande regeringen att inte införa det, även om det inte längre är samma regering. Men det skulle förstås vara kul.

2009-02-14 @ 14:08:16
URL: http://sidvind.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback