Skrattar bäst som skrattar sist!.

Regeringens lappande och lagande av sjukförsäkringen är en panikåtgärd som lämnar många svårt sjuka i sticket.

-"Den stora majoriteten sjukskrivna som lider av smärtbesvär i rygg, axlar och nacke, många gånger som en följd av ett slitsamt arbetsliv, riskerar dock fortfarande att knuffas ut ur sjukförsäkringen. I värsta fall tvingas de lämna sitt jobb för att gå ut i arbetslöshet. Detta trots att de med bara lite mer tid skulle kunna rusta sig för att gå tillbaka till det jobb de har kunnande och kompetens för." (AB)


Regeringens cyniska spel med människor börjar nu visa sig i öppen dager.  Politikens konsekvenser går inte längre att dölja eller bortförklaras.

Svenska Dagbladets ledarsida fortsätter sitt valarbete åt moderaterna idag.  Reinfeldts arrogans kan inte skyla över en politik som raserat trygghet och försätter sjuka på bar backe. Mona Sahlins utmaning till Reinfeldt att debattera för att visa vilket samhälle som blir konsekvensen av de två alternativen hånas på ledarsidan, rent av förlöjligas. Vad ledarskribenten inte vill ta in är att en klar majoritet inte bara ogillar den borgerliga politiken utan vänder ryggen till hela idén med de nya sjukförsäkringsreglerna.
Dagens Nyheter understöder Svenska Dagbladets eldgivning och tillsammans försöker de göra om politik till ren personfråga.

Det handlar inte om Mona Sahlin eller Reinfeldt utan om vilket samhälle vi vill leva i.
Vissa menar att båda alternativen är borgerlig politik och att skillnaden inte är så stor. För mig handlar det inte bara om en nyansskillnad utan  klasskillnad.  Inte är det Reinfeldts samhälle med botten i ungdomsårens vision om det sovande" folket jag väljer.

De som drabbats av utförsäkring, arbetslöshet och allt mindre i plånboken för att hjälpa till med finansieringen av det senaste jobbskatteavdraget kan hålla sig för skratt.  De börjar bli så många att vi alla har någon vi känner eller en vän som känner någon om vi nu inte drabbats själva.

Enligt en undersökning av Demoskop/Expresen rasar nu  Reinfeldts förtroendesiffror:Så skrattar bäst som skrattar sist!

Tidigare inlägg:Det är poliken det är fel på inte kommunikationen!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,I

Kommentarer
Postat av: Lisa

Jag vill leva i ett samhälle där bara de som är sjuka får sjukersättning, där sjukdom följs upp av utredning och rehabilitering och åtgärder för att slussa tillbaka den långtidssjuka i någon form av anställning. Jag vill leva i ett samhälle där resurserna går dit det ska, där en arbetslös är arbetslös och en sjuk är sjuk. Ledsen, men sossarnas människosyn är betydligt värre och bara nedlåtande och horribel.

2009-12-16 @ 20:27:10
Postat av: annarkia

@LisaDet är precis den misstron mot sjuka och arbetslösa som ligger bakom alliansens sjukförsäkringssystem som kastar sjuka nerför stupet och ut i otrygghet. Ett inhumant system ovärdigt för en demokrati. Arbetslösa tror man tydligen är lata och inte söker jobb tillräckligt flitigt. Varför sänktes annars ersättningsnivån så drastiskt. Människor ges inte en andra chans i alliansens Sverige. En mörk och gammaldags konservativ människosyn är vad det handlar om. En människosyn med rötter i feodaltiden.

2009-12-16 @ 21:05:08
Postat av: Jan Wikund

Det vore ju bra om Sahlin begrep att det här är en valvinnande fråga. För sanningen att säga inleddes ju inte de här angreppen på sjuka av Reinfeldt. Vår kompis Marita dog för ungefär sex år sen i cancer och hon hetsades två månader före sin död av Försäkringskassan med att hon måste arbeta.Det kanske var förra borgerliga regeringen som införde hetsen, det minns jag inte, men s-regeringen gjorde då ingenting för att ta bort den.

2009-12-17 @ 12:12:40
Postat av: annarkia

@Jan Wiklund

Skillnaden är att idag handlar det om utförsäkring. En allvarlig skärpning och försämring av sjukförsäkringen.

2009-12-17 @ 14:03:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback