Regeringen vågar inte debattera sakfrågor.

I Aftonbladet kan vi läsa  om hur Reinfeldt med taktpinnen i hand försöker styra debatten i media.
-" Sedan valet 2006 har regeringens ministrar ofta vägrat debattera med oppositionen. Borg, Reinfeldt, Ask och de andra har ställt det som krav för att de själva ska medverka i radio och tv. Inga debatter eller studiosamtal med Sahlin, Östros, Bodström eller någon av de andra företrädarna för den röd-gröna alliansen. Och massmedierna har gått med på kraven.”


Peter Andersson ger exempel på  att
-"Det finns några "mest absurda" illustrationer som har avslöjats som gäller Reinfeldts partis mediasyn. "

Tacka sjutton för det. När det gäller diskussion om sakfrågor som alliansens så kallade arbetslinje som försatt människor i utanförskap, skattesänkningar som pensionärer, sjuka och arbetslösa ska betala och det mest cyniska av allt sjukförsäkringsreglerna, då kommer Reinfeldt och alliansen till korta. Undra på att statsministern försöker undvika debatt med oppositionen. Det är naturligtvis lättare att anklaga och påstå utan att bli direkt ifrågasatt. En strategi som kommer att straffa sig.


PJ Anders Linder (SvD) ger idag   den moderatledda regeringen backup. En backup för att gjuta mod i en allians som backat rejält i varje opinionsundersökning på senare tid. Vem tror på att det finns förtroende för regeringens syn på de nya sjukförsäkringsreglerna. regler som vilar på misstro och  som kollektivt bestraffar sjuka.  Ledarsidans trovärdighet faller platt till marken då Linder dessutom påstår att regeringen vinner när det förts/förs debatt om sakfrågorna. Det är ju debatter med de rödgröna  som undvikits. Det är det Reinfeldt backar ifrån. Debatt förutsätter två parter inte en monolog eller en utfrågning  i media.
S-Buzz listar alla tillfällen regeringsmedlemmar undvikit debatt med oppositionen.

Jinge skriver träffsäkert:
-"Det handlar om en medvetet vald mediestrategi, man vet helt enkelt om att risken för att komma till korta i en debatt med oppositionen är överhängande."Krassman ställer frågan om hur nästa år blir efter skitåret 2009.
Ilsemarie pekar på att
-" 2009 var året då kulisserna föll, bluffarna avslöjades och de borgerliga bubblorna sprack…."    och har en passande rubrik "Inga fler skitår".


Det är vi många och allt fler som instämmer i.
Nästa år är det dags för den moderatstödda regeringen att stiga av.  Deras samhälle vill vi inte ha!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,, ,
i

Kommentarer
Postat av: Stolt bidragstagare

Jag är en 54 årig kvinna som grälat med min chef, nu är jag sjukskriven för "trötthetssyndrom" och "fibromyalgi" - jag blir mycket kränkt av denna artikel, jag KRÄVER att få min sjukpeng tills jag blir frisk, oavsett hur länge det tar. Jag röstar på Måååna och jag gillar att vakna sent om morgnarna.

2009-12-29 @ 16:03:34
Postat av: Beata

Vad är det egentligen för människor som infört de nya sjukförsäkringsreglerna?

2009-12-30 @ 00:02:34
Postat av: annarkia

@Beata

Det är människor med samma syn på sina medmänniskor som "Stolt bidragstagare" ovan. Människor som misstror andra och därför kollektivt vill bestraffa sjuka.

2009-12-30 @ 00:06:39
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: annarkia

@ stolt ...

Är det vad du vill säga till de som är sjuka och nu oroar sig över vad som händer efter nyår?

Att utgå ifrån att en sjuk person egentligen är frisk och försöker sno åt sig bidrag bottnar i en människosyn som var den förhärskande under feodalismen. Varför inte se på andra som medmänniskor istället?

2009-12-30 @ 00:12:58
Postat av: Joanna

Riktigt beklämmande att se att moderatbloggare inte vill se konsekvenserna av de regler alliansen infört utan istället skyller på försäkringskassan.

2009-12-30 @ 00:23:18
Postat av: annarkia

@Joanna

Historierevisionism känner vi ju igen från annat sammanhang. Fungerar som förnekande och så slipper man ändra åsikt.

2009-12-30 @ 00:40:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback