Riv upp, gör om, gör rätt!

Alliansen försöker trolla bort det faktum att det nya sjukförsäkringssystemet är inhumant och inte hör hemma i en välfärdsstat.
Med stöd av   ledarskribenter i DN och SvD bagatelliseras följderna och man talar om att det tar tid för ett nytt system att sätta sig samtidigt som man hänvisar till att det var illa tidigare . Vad är det för skitsnack? Debatten handlar inte om förr den handlar om hur det är nu! Med nyspråk försöker man dölja att 17 000 långtidssjuka personer kommer att utförsäkras över en natt. "Friska ska inte var sjukskrivna",  säger de. Så avslöjande! Man utgår kallt ifrån att långtidssjukskrivna egentligen inte är sjuka och att läkare   sjukskrivit i maskopi med sina patienter.   Man låtsas att sjukskrivna ska rehabiliteras och vips så är de friska och arbetsföra. Man försöker dölja att 17 000 kommer att utförsäkras över en natt.

Det är ett faktum att utförsäkrade hamnar i en svår ekonomisk situation och många hänvisas till socialtjänsten. En rapport visar att sjukskrivna och arbetslösa halkar efter rejält ekonomiskt. De senaste åren har risken att de hamnar i fattigdom fördubblats.

Regeringen  drar sig inte heller för att fara med rena lögner för att försvara sina nesliga politik Socialministern ljög när hon påstod att hon ingen remissinstans haft invändningar eller påpekat risken för svårt sjuka med det nya systemet. Sanningen är att de totalt struntade i remissvaren. Hon ljög när hon påstod att hon inget ve tat om systemets  följder för svårt cancersjuka patienter .
-"Sedan den nya politiken först presenterades har remissinstanser larmat för att människor kommer att komma i kläm. Försäkringskassan, de fackliga organisationerna och kommunerna har varnat för att människor lämnas utan möjlighet att försörja sig.
Till och med Husmark Pehrssons egna tjänstemän har pekat på risken att socialbidragen kommer att öka." (AB)

Det  är svårt sjuka människor som kommit i kläm och det är sjuka och arbetslösa som betalar priset för regeringens misslyckande grundat på en skamliga människosyn. Lappande och lagande av ett från början illa fungerande system blir en återvändsgränd för de som drabbas.

Det finns bara ett alternativ och det är att omedelbart sluta att slänga ut sjuka människor från välfärdsförsäkringen.

Riv upp, gör om och gör rätt!


Tidigare inlägg: Ett svek som måste kosta.

Bloggat: Jinge, Peter Andersson, Ett hjärta rött. Alliansfritt Sverige, Esbati, Karins världLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,, , , i


Kommentarer
Postat av: C

Trots att det är så tyligt att mycket gått så fel görs bara kosmetiska förändringar. Det är avslöjande. En negativ människosyn bakom en politik som slår mot de svaga.

2009-12-09 @ 19:03:25
Postat av: annarkia

@C

och så låtsas de att de vill väl med en repressiv politik

ett sätt att mäta/värdera ett part/regeringi är att se på hur partiet/regeringen behandlar de utsatta

2009-12-09 @ 19:09:37
Postat av: Anonym

En pirat i röd overall ;)

2009-12-10 @ 01:34:07
Postat av: annarkia

@

ett rött hjärta med pirathatt :)

2009-12-10 @ 02:41:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback