Önskelista i elfte timmen.

Nu när alla julförberedelser är klara och snön lägger sig skimrande vit som ett täcke över allt grått tecknar jag ned en önskelista inför nästa år.


1. Förra året strax efter jul började bomberna falla över Gaza. Alltför många har idag ingen dörr att stänga om sig. De bor på spillrorna av sina hus. Utanför Gaza står mängder av hjälpsändningar med cement och annat som krävs för att få fart på återuppbyggnaden. In kommer bara det allra nödvändigaste. Högst upp på min lista finns en förhoppning om fred och att palestinierna får en egen stat.

2. På närmare breddgrader   finns många som oroar sig för morgondagen. I Trollhättan blir det  bidrag istället för jobb.  Sjuka har beordrats  till arbetsförmedlingen och de som inte orkar ställs på bar backe. Ett  samhälle med välfärd för alla bröts ned under en mandatperiod och istället infördes ett samhälle med övervakning av alla genom FRA-lag och ny terroristlag av de som kallar sig alliansen.  Ett regeringsskifte ligger därför högt på önskelistan

Redan som barn fick vi lära oss att tomten alltid frågar om det finns några snälla barn innan säcken med klappar öppnas. Vad svarar Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund, Jöran Hägglund och Tolgfors när tomten åker förbi porten och skakar på huvudet och ropar:

- "Nej här finns inga snälla barn. Det blir inga klappar i år!"


3. Tänk om de som svek vår planet i Köpenhamn fick lämna maktens korridorer och nya ledare med förstånd att teckna bindande avtal för att rädda vår planet  fick se dagens ljus. Det får bli min sista punkt på önskelistan innan  

Jag önskar er alla en riktigt God Jul!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anton

God Jul och hoppas att din lista realiseras!

2009-12-23 @ 17:48:48
Postat av: Morgan

Att Gaza's befolkning kan börja bygga upp sitt samhälle igen står också på min "önskelista" Mycket hänger på om Obama går från snack till verkstad.

God Jul!

2009-12-23 @ 17:56:55
URL: http://morganwilhelm.wordpress.com
Postat av: Joanna

God Jul igen på dig! Må listan infrias.

2009-12-23 @ 18:44:30
Postat av: argbiggan

Få se nu att din lista inte blir en dröm.

God Jul!

2009-12-23 @ 18:57:14
Postat av: Heksann

"Man måste veta vad man önskar sig för att få vad man vill ha"(citat Hola Bandola Band).Och det vet ju du.

Hoppas att det nu blir så.

God Jul!

2009-12-23 @ 20:56:50
URL: http://heksann.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback