Ett svek som måste kosta.

Skamligt att regeringen infört regler som i praktiken gör att  svårt sjuka mister sina jobb och tvingas söka nytt . Det är vad som händer om man i Sverige är sjuk mer än 180 dagar. Cancersjuka under behandling anses efter 180 dagars sjukskrivning stå till arbetsmarknadens förfogande trots läkares avrådan.

Diagnosen cancer
är för många ett tungt besked. Jag vet då  jag är en av dem som drabbats. Jag minns vad min läkare sa då jag precis fått beskedet och fortfarande inte tagit in. Minst tre månaders sjukskrivning får Du räkna med. Efter fyra veckor började jag arbeta halvtid för att trappa upp till 75 och efter ett halvår var jag åter i full tjänst. Då ska ni veta att min sjukdom hade en god prognos utan kända metastaser. Om jag den gången, förutom sjukdomen skulle ha oroat mig för min försörjning, vem vet hur då läkningen hade kunnat påverkats?

Det är inte första gången det larmas om svårt cancersjuka vars sjukpenning dras in. Så varför så förvånad socialministern?  Det är ju Du och dina kamrater som infört systemet och bär ansvaret.

I Sverige ska Du akta dig för att drabbas av olyckor och sjukdom som gör att Du blir så sjuk att Du tvingas sjukskriva dig. Efter 180 dagar är det kört. En influensa med allvarliga biverkningar och sedan efter ett tag ett benbrott  kan leda till att du ställs utanför  systemet. Det är den kalla verklighet som alliansen anser  är den  rätta vägen..
Skamligt! Shame on you! Istället för ett trygghetssystem som skulle ge trygghet vid sjukdom och olycka införs ett system med smulor och bidrag. Ett svek som borde kosta platserna på regeringens taburetter.
Svårt sjuka ska inte tvingas söka jobb eller jobba! Nej just det! Skyll då inte på andra utan visa ansvar och förändra ett system som slagit ut och slår ut just svårt sjuka!


Fler bloggar: Ett hjärta rött om ett grymt system, Krassman som påminner omvart pengarna gått, Peter Andersson om att F-kassan och m-politiker är överens
Media:DN, DN, Ex, AB
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , I

Kommentarer
Postat av: olatidman

detta är så jävla sjukt!

2009-12-03 @ 16:23:51
URL: http://tidman.blogg.se/
Postat av: Joanna

Den moderata socialministern uppmanade Försäkringskassan att studera kammarrättens domsutslag.

Det visade sig att det inte finns några domsslut i liknande fall.

2009-12-03 @ 21:33:57
Postat av: annarkia

@JoannaFlera tunga remissinstanser varnade för konsekvenserna för långtidssjuka och svårt sjuka. Regeringen lyssnade inte och idag vet vi hur det gick.

2009-12-03 @ 21:36:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback