Ett chockbesked även om det var väntat.

Så kom då beskedet  GM lägger ned SAAB. Många hoppades in i det längsta att SAAB skulle leva vidare.  35 000 berörs direkt och på sikt upp till 8 000  personer. Med endast en biltillverkare kvar i Sverige får underleverantörerna  svårt att överleva. Beskedet kom som en chock för de anställda som fick vetskap om beslutet via media.  Så här inför jul och nyår är beskedet  extra tungt. Så många i Trollhättan med omnejd berörs. Oron  för framtiden sitter troligen som en kramp i magen. refionen har redanm en hög arbetslöshet.

Det är inte första gången trestad, Trollhätten-Vänersborg-Uddevalla, drabbas. Nedläggningen av varvet i Uddevalla  satte spår åratal efter.  En ordnad nedläggning säger GM men hur den ska gå till finns inga besked om i nuläget. Trollhättan utan SAAB  är svårt att ta in för oss som  bor och eller vuxit upp  i området.
Vad händer med den nya bilmodellen  som gav så mycket hopp. Bilarna på bandet och de som inte levererats ännu? Hur många får stanna ett tag och hur många får gå direkt? Vad händer med den kunskap och kompetens som finns ? Har regeringen några planer för att ta till vara den kompetensen eller är det den fria marknaden som gäller?

Den kaotisk stämning som råder lyser igenom presskonferens. Klart är att vad en ordnad nedläggning innebär finns inga besked om.


Andra om: , , , , , , i
Media:   AB123, Ex123 GP12 DN123 SvD12345

Kommentarer
Postat av: Jinge

Tyvärr är det nog ett korrekt beslut att lägga ner. En omodern miljöskadlig bil som ingen vill ha. Synd att det drabbar så många människor bara.

2009-12-18 @ 17:19:43
URL: http://jinge.se
Postat av: annarkia

@Jinge

Personligen har jag väldigt svårt att föreställa mig Trollhättan utan SAAB.

Jag minns när varvet lades ned i Uddevalla. Sorgen la sig som ett grått töcken över staden. Uddevalla var varvet och Trollhättan är SAAB.

2009-12-18 @ 17:32:31
Postat av: Anton

Ordnade former=GM betalar SAABs skulder och företaget sätts ej i konkurs

2009-12-18 @ 19:39:42
Postat av: Dennis

Jo nu fick nog Maud som hon vill det blir nog en trevlig hjul för henne.Hon vill nog börja med vindkraftverk verk.Det är nog bäst att hon sätter igång med det då för alla vill nog äta lite ibland så att det kommer in lite på konton.Men några röstade in dom och det blev nog även bilarbetare som gjorde det

2009-12-18 @ 20:46:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback