Regeringen blundar och trampar på.

Det börjar bli en trend att skjuta i från sig  och skylla på andra. Husmark skyller på försäkringskassan när de följer de sjukskrivningsregler regeringen infört. Maud Olofsson skyller på sitt kön och ser inga fel i politiken när kritiken kommer. Reinfeldt skyllde på oppositionen istället för att svara på frågor om hur han såg på ett möjligt samarbete med sverigedemokraterna efter valet. Efter Köpenhamnskonferensens fiasko då de rika länderna pungslog med biståndet till de fattiga länderna var det de fattiga ländernas representanter som inte förstod att uppföra sig enligt statsministern. Jöran Hägglund uppfann verklighetens folk.

Här lär vi våra barn vad våra föräldrar tidigare har har lärt oss. Att alltid ta ansvar för egna handlingar.Högsta ledningen är knappast något föredöme när de frånsäger sig eget ansvar. 

Freud skulle ha gnuggat händerna om han sett alliansens agerande.  De psykologiska försvarsmekanismer  som använts tar sitt tydliga språk. Mönstret är så uppenbart. Förneka, rationalisera och dessutom projicera egna svagheter på andra är vår regerings melodi.  Istället för att ta itu med den oro  som rimligen borde uppstå  då konsekvenserna av besluten blir tydliga läggs  locket på. Allt för att behålla de blå glasögonen och rädda en ideologi som ställt till med så mycket elände för sjuka och arbetslösa.


Nyliberalismens tro på marknaden punkterades av finanskrisen men i Sverige har vi en regering som blundar och tror att marknaden läker sig själv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , i

Kommentarer
Postat av: blues

Mitt senaste inlägg handlar just om detta - politiskt hyckleri - ett dåligt företeelse eller en ond dygd som blivit så utbrett inom makteliten.

Att ta eget ansvar, att stå för det man säger eller gör är svårt - moral och beslutfattanden går inte ihop. Är man dessutom själv cyniker och hyser förakt för verklighetens folk, då är det kört. Borgarnas ideologi går ut på att infria den otyglade kapitalismen och den fria marknaden plus det privata ägandet, som är helt i motsatt riktning än vår välfärd, den svenska modellen och det gamla fina Folkhemmet. Borgarna är vana att syssla med smutskastningen och beskylla andra för deras egna fel. Maktkampen pågår som vanligt och då ska man vinna några väljarröster genom att snacka skit om oppositionen. Maud är förbannad att hon fortfarande lever i gubbjävelsverige och att hon blir anklagad stupp i kvarten för att hon är stackars kvinna. Synd om henne. Hon kan väl få hjälp av Gudrun och andra feminister som kan förklara för henne att både feminismen och jämstäldheten handlar i längden om samma sak - att kvinnan ska behandlas på samma sätt som män. Är man lika och vill man (kvinna) bli lika, då ska man bli lika behandlad.

Hyckleri hela vägen, men vi små betalar detta med ett högt pris, tom. med egna liv.

2009-12-30 @ 18:39:14
URL: http://www.daladissident.bloggplatsen.se
Postat av: Claes

"Nyliberalismens tro på marknaden punkterades av finanskrisen men i Sverige har vi en regering som blundar."Du måste förstå att man har svårt att över huvud taget ta dig på allvar efter ett sådant påstående? Antingen är du osedvanligt korkad eller inte påläst.

2009-12-30 @ 21:44:47
Postat av: annarkia

@Claes

Förlöjliga eller som Du gör fördumma en person med avvikande åsikt från din egen är en variant som stämmer in i mönstret ovan. En härskarteknik som de flesta genomskådar.

2009-12-30 @ 23:06:23
Postat av: annarkia

@claes

spamfiltret aktiverat

se kommentarsreglerna!2009-12-31 @ 08:13:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback