Söndagsfunderingar om hopp som försvann.

Veckan  som gått släckte hoppet för de anställda på SAAB. GM gav  beskedet om nedläggning när de flesta gått på juluppehåll. Det visade sig att Opel drog det längsta strået . Opel insigna slipper nu konkurrensen från SAAB 9-5. Vad många frågar sig idag är om GM någonsin varit intresserad av att utveckla SAAB och egentligen endast intresserat sig för den tekniska kunskap som finns på  SAAB. Samtidigt är det faktum att GM under finanskrisen hamnade på hal is och var nära konkursens brant. Den amerikanska staten pumpade in dollar och äger idag 60 procent av företaget.  I det läget drog SAAB det kortaste strået. GM skulle slimmas för att möta en hårdnande konkurrens.

Alla känner vi med de anställda på SAAB som går en osäker framtid till mötes.
Inte kan de vänta sig mycket av hjälp från den moderatledda regeringen.  Vad menar Reinfeldt egentligen när han som svar på frågor i inslaget i Ekot om vad som händer de SAAB-anställda ger som  svar :  "vi vill vädja till människors vilja att söka sig till något annat". Ointresset från regeringens sida går inte att ta miste på.

Och plötsligt tänts ett hopp Spyker har lagt ett nytt bud på SAAB och ger GM ett och ett halvt dygn  att svara. Är detta ett realistiskt bud eller kommer den lilla gnistan av hopp att snabbt slockna igen?

För alla oss som hoppats på att världens politiska ledare skulle ta sitt förnuft tillfånga och komma överens om ett avtal som stoppade uppvärmningen av jorden och räddda planeten försvann också hoppetTilliten till det etablerade politiska systemet  fick sig en rejäl käftsmäll.

Det längsta strået drog den alternativa klimatkonferensen som glödde av kreativitet och kunskap. Här tänds en gnista av hopp.

Jag avslutar med en bloggrunda bland några av mina  bloggvänner.
Jinge har problem med ischias men fortsätter att fascineras över busvädret och ger en känga åt Reinfeldt. Ilsemarie menar att regeringen är bortom all rehabilitering.  Peter Andersson hann skriva en lång  krönika innan han satte sig på flyget till Mallorca. Svensson funderar över om SAAB kommer att tillverkas någon annanstans.  LOKE ser bara ett alternativ som kan rädda miljöförstörelsen, Ronny Åkerberg är oroar sig för   vårdcentralerna i Malmö. Scaber informerar om Wikleaks.  Anna påminner oss om att inte glömma Gaza.
Till sist får jag väl erkänna att jag tjuvläser Marys inlägg och i synnerhet hennes krönika.  Mary XJ brukar säga att det alltid finns två sidor på ett mynt men jag vet i sjutton om jag instämmer i det i dag. I alla fall inte alltid och inte nu.

Andra om:, , ,   , , miljöklimat,klimatmötet köpenhamn, cop15,politik, samhälleiKommentarer
Postat av: Anonym

GM säger nog inte ja till Spykers bud om de överhuvudtaget bryr sig om att svara.

2009-12-20 @ 14:39:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback