Storm i vattenglas

En artikel  Aftonbladet om illegal organhandel publicerad i Aftonbladet av D Boström har rört upp en veritabel storm i vattenglas. Boström gör en koppling mellan misstankar om stöld av organ hos palestinier med en förundersökning i New Jersey, USA,  där det förekommer uppgifter om illegal organhandel i Israel.

Det israeliska utrikesministeriet talar om demonisering , Israels ambassadör i Stockholm har protesterat och Sveriges ambassadör i Tel Aviv håller med. 

 

(AB)-"Svenska UD i Stockholm intar en annan hållning. UD recenserar inte artiklar i svensk press om utrikes förhållanden, säger talesmannen Anders Jörle till TT."

 

Nej tacka för det! Yttrandefriheten är grundlagsskyddad i Sverige

När   Levy Ishak Rosenbaum  greps i en stor gangsterhärva i New Jersey i USA tillsammans med ett antal rabbiner och borgmästare avslöjades att Rosenbaum  köper organ från fattiga israeler och sedan säljer dem dyrt i USA. Det är inte detta stormen mot Aftonbladet handlar om utan att tidningen tillåtit en publicering av misstankar mot att den israeliska armén kan ha varit inblandad i organhandel. 

Jan Helin ,chefredaktör på Aftonbladet förklarar varför artikeln publicerats och frågar:
-"Varför kan inte israeliska myndigheter ge den palestinska familjen vars son man skjutit ihjäl ett sakligt och lugnande svar på deras anklagelse om organstöld? Varför var den ihjälskjutne palestinske pojken uppskuren och ihopsydd?"


Vad som borde uppröra är att det förekommer en kommers med organ.  
Det ska bli intressant och se vad som framkommer under rättegången mot Rosenbaum i New Jersey när det gäller fattiga israelers organ som sålts dyrt i USA.


Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,, , , ,Bloggat: Jinge, Svensson, Motbilder

Kommentarer
Postat av: A

Stormen handlar om att Boström kopplar ihop organhandel med den Israeliska armén, vilket han inte har några bevis för. Vad som inte framkommer i så många artiklar är också att dylika rykten använts flitigt i rena antisemitiska kampanjer under hundratals år, se t.ex. http://skma.wordpress.com/

Inte det minsta konstigt att Israel reagerar stark. För dem är detta inte en storm i ett vattenglas, utan dödligt allvar.

2009-08-21 @ 14:49:40
Postat av: annarkia

@A

Antisemitism ska i alla former fördömas. Men att använda sig av antisemitism som vapen mot kritik som riktas mot staten Israel eller mot obekväma frågor som ställs i den omtalade artikeln av Boström är inte fair play.Varför kan inte staten Israel visa oroliga palestinska föräldrar respekt och göra en utredning och sedan stoppa rykten om de visar sig osanna. Om inte ta krafttag för att förhindra organhandel.Visst kan reaktionerna på artikeln liknas vid en storm i ett vattenglas . Den har som Peter Kadhammar säger lett till en "Skendebatt om "antisemitism"- medan Israels förödelse i Gaza tillåts fortsätta".

/anna

2009-08-21 @ 18:04:19
URL: http://annarkia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback