En teknikfientlig och klart politisk dom.

Tingsrättens fällande dom mot de fyra i The pirate Bay ställer Sverige i skamvrån. En politisk dom där tingsrätten inte lyckades stå emot trycket från de stora bolagen. Samma bolag som vill fortsätta att profitera på musiker, artister, författare och andra kulturarbetare.
En rabiat dom som vill statuera exempel inte skipa rättvisa.  Ett års fängelse och ett sammanlagt skadestånd på TRETTIO MILJONER till bolagen. Sanslöst! Blir intressant att se fortsättningen  i hovrätt och Högsta Domstol och troligen en sväng via Europadomstolen.
Hur kan tillhandahållandet av en Internettjänst anses brottsligt? Vad händer i så fall med tjänster som Google med vars hjälp Du kan hitta hur många torrentfiler att ladda ned som helst.?
Istället för att ge Sverige chansen att stå i frontlinjen när det gäller teknisk utveckling ställer domslutet Sverige bak i ledet och i i skamvrån.
Vinnare är inte upphovsrättshavare som kommer att fortsätta att vara fastkedjade i storbolagen om de inte slår sig fria och  använder sig av teknikens möjligheter för distrubution av musik, film och andra kulturaktiviteter. För inte vill ni väl missa nya generationer konsumenter?

Grattis till Piratpartiet som nu får gratisbiljett in i Europaparlamentet.

Läste nyss på Twitter att partiet på några timmar fick 2500 nya medlemmar.
-" Etablissemanget har dömt ett beteende olagligt som för en övervägande majoritet inte bara är moraliskt rätt utan en självklarhet. Historien har visat många gånger att det inte går att upprätthålla lagar om de saknar förankring i folks rättsmedvetande." (Sidvind)

Bloggat
: Jinge Svensson Röda Malmö Kulturbloggen Sidvind ScaberNestor Leo Erlandsson
Media: Sydsv 2 3 SvD 2 3 4 5 DN 2 3 4 5 AB 2 3 4 5 6 7 8 9 Expr 2 3 Dagen
Läs vad andra skriver om   politik, fildelning, the pirate bayinternet, upphovsrätt
intressant.se

Kommentarer
Postat av: Mary

Piratpartiet är nu uppe i över 19.000 medlemmr, flera tusen bara idag...

Postat av: Daniel Nyström (PP STHLM)

Nu är vi över 5000 nya medlemmar... idag.Ung Pirat är nu även Sveriges största politiska ungdomsförbund ;)2009-04-17 @ 23:36:27
URL: http://www.icmpecho.com
Postat av: Nemokrati

corporate power är det inte det de säger i amerikat Men det värsta är att nästa vecka så ryker nog hela yttrandefriheten.När telekompaketet tas.

2009-04-17 @ 23:45:55
URL: http://komigenuva.wordpress.com
Postat av: Callisto

Det trista är att denna dom också ger politikerna och övriga anti-integritets-onanister "skäl" att jaga på om datalagringsdirektiv och IPRED mm, allt för att man nu "visat" att det finns ett behov av att veta vad de busiga svenskarna har för sig på nätet...Jag har i alla fall övergett tidigare partisympatier (med sittande regering) och blivit en av många nya Piratpartister.

2009-04-18 @ 02:35:39
URL: http://bitchbloggen.blogspot.com
Postat av: peter pc carlsson

Framförallt var dommen oväntat hård. Jag tror inte att den kommer att bestå i senare instanser. Det de fälts för är uppsåtet om jag förstått det rätt. Det går därför inte heller att jämföra Pirat Bay med Google. Google har uppenbart inte samma uppsåt.Jag hade hellre sett en friande dom, det hade lett till en snabbare reformering av musik och filmindustrin. Nu saknas incitamenten....Jag vill också passa på att säga att nu har tävlingen Månadens blogg startat. Kanske vill du rösta på din favoritblogg och uppmana dina läsare att göra samma sak?Som tidigare deltagare har jag åter länkat till dig.Hoppas att du får en bra helg!PC

2009-04-18 @ 12:15:06
URL: http://enbart.blogg.se/
Postat av: Jinge

Jepp, nu kommer de in i EU-parlamentet.Parentes: Tävlingar som "månadens blogg" är patetiska...

2009-04-18 @ 13:53:55
URL: http://jinge.se
Postat av: Stina

Hade inte sagt det bättre själv..

/Stina


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback