FRA-lagen har varit i säck innan den kom i påse!

Tioöringarna trillar ned när jag läser Göran Erikssons artikel i SVD "Ständigt dessa liberaler" där Eriksson hänvisar till Anita Krants bok" Reinfeldt ensamvargen".
-"Hon berättar att Fredrik Reinfeldt som tonåring inspirerades politiskt av litteratur som George Orwells 1984 och Karin Boyes Kallocain, som båda är skildringar av totalitära övervakningssamhällen." Med tanke på den envishet statsministern drivit igenom FRA-lagen är frågan vad han egentligen inspirerades av.
I beaktande av Sveriges traditioner när det gäller övervakning av "oliktänkande" alltifrån andra världskrigets arbetsläger som befolkades av kommunister, antinazister och norska motståndsmän till Säpo´s, Sapo´s och IB´s åsiktsregistrering fram till 1980-talet är Reinfeldt i "gott" sällskap. FRA-lagen har liksom varit i säck innan den kom i påse.

1984 och Kallocain handlar om totalitära övervakningssamhällen milslångt från demokratiska värderingar.

Kallocain är en skrämmande profetia om vad som kan hända, om en stat skulle styras av ett tekniskt fulländat kontrollsystem, där individen ständigt kan övervakas.
Känns det igen? FRA-lagen ger staten trots alla tilläggspunkter just den här möjligheten. FRA-lagen medför massavlyssning trots allt.


1993 skrev Reinfeldt Det sovande folket som handlar om välfärdsstatens baksidor sett genom Reinfeldts glasögon.
På frågan om var gränsen för socialbidrag borde ligga svarade han den gången - Vid svältgränsen. Så såg (ser?) Reinfeldt på de som hamnat unatnför. De har sig själv att skylla alltså.......
En människosyn som går igen då han uttalat sig om FRA-lagens kritiker. -Okunniga, vet inte bättre, negligerar vi dem tystnar debatten och liknande uttalanden.
Några besitter kunskapen och några är mer värda, vi andra har mindre värde är farliga eller kan bli och behöver övervakas.Är det detta som är drivkraften bakom lagen?

Nej Reinfeldt och Tolgfors det här duger verkligen inte. Inte i en demokrtaisk stat. Man skapar inte frihet genom att begränsa den! Dialog och tillit till människor är grundpelare i ett demokratiskt samhälle .

AB , SVD, DN
Bloggat- Svensson, Rick Falkvinge, ProjektPåRiktigt, ScaberNestor
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Läs på intressant.se
--------------------------------
Under strecket Heksann skriver om vänskap, om omsorg om sin nästa och ger fem hekshattar till boken "Människohamn", Lindqvist.

Kommentarer
Postat av: Jan Sjöholm

Hej annarkia,Tack för ett väldigt tänkvärt inlägg!

Du skriver,

"Man skapar inte frihet genom att begränsa den! Dialog och tillit till människor är grundpelare i ett demokratiskt samhälle."Regeringen medverkar till,(I okänd omfattning.)

http://metro.se/se/article/2008/09/10/17/2635-57/index.xmlhttp://www.aftonbladet.se/nyheter/article381933.abMan undrar verkligen hur deras verklighetsuppfattning samt idealsammhälle ser ut?

2008-09-28 @ 17:00:24
URL: http://jansjoholm.wordpress.com/
Postat av: annarkia

Jan

tack för länkarna, de visar att situationen är värre än vad många av oss förstått.

/annarkia

2008-09-28 @ 18:53:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback